Dieta si nutritie

#dieta #alimentatie #energie #nutritie

20 super-alimente pe care sa le consumi zilnic pentru un boost de energie

Te simti lipsita de energie, obosita, fara putere, trebuie sa stii ca exista o serie de alimente care te ajuta sa scapi de aceste stari. Aceste iti ofera in doar cateva minute starea de bine necesara pentru a face fata unei zile extrem de incarcate. Nu trebuie facute cure saptamanale pentru a-si face efectul ci doar consumate si savurata. In randurile urmatoare iti voi dezvalui care sunt alimentele care iti pot oferi boostul de energie cand te simti fara forta.

Ceaiul verde

Aceasta bautura populara nu este doar pentru a trata raceala este si un energizant extrem de eficient. Este bogata in minerale, vitamine si antioxidanti valorosi pentru organism. Studiile specialistilor au dovedit ca ceaiul verde este si un aliat de nadejde impotriva celulelor canceroase, deci este unul dintre alimentele care merita sa fie consumate. 

Ardeiul rosu gras

Stiai ca ardeiul rosu gras are mai multa vitamina C decat portocala. O gustare cu acest aliment actioneaza ca o baterie.  Ardeiul gras rosu este bogat in vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti valorosi pentru organism care il ajuta sa prinda putere in momente de slabiciune.

Nucile 

Nucile sunt sursa importanta de minerale, vitamine si acizi grasi esentiali. Nu sunt doar gustoase ci si energizante. Ai grija totusi doza de nuci ideala nu trebuie sa depaseasca 30 g.

Iaurtul Kefir

Gustos si sanatos, astfel este considerat acest aliment minunat. Este o sursa importanta de proteine si probiotice ce regleaza functiile de digestie si absorbtie. 

Bamele

Pastaile de bame sunt mai putin populare in zilele noastre, insa erau extrem de apreciate de bunicii si strabunicii nostri. Sunt surse importante de fibre, vitamine, proteine si imbunatateste starea de bine. 

Cerealele integrale

Beneficiile asupra sanatatii ale cerealelor integrale au fost dovedite si confirmate prin studii amanuntite. Ceea ce poate nu stiai este ca iti ofera rapid doza de energie pentru a functiona la capacitate maxima.

Bananele 

Sunt super alimente bogate in nutrienti, cu gust divin. Se stie ca sunt alimentele preferate ale sportivilor care fac performanta!

Untul de migdale

Este un aliment concentrat cu valoare energetica ridicata. Avantajul este ca se asimileaza rapid oferindu-ti un tonus exceptional

Migdalele

Sunt bogate in vitamine, minerale, fibre si uleiuri esentiale in plus au acizi grasi esentiali care sustin buna functionarea a organismului. O gustare formata dintr-un pumn de migdale este suficient sa iti recapeti energia.

Avocado

Un sandwich cu avocado este si hranitor, si savuros, si iti ofera vibe-ul pentru a face fata chiar si celei mai extenuante dintre zile. 

Branza cottage

O lingura de branza cottage este suficienta pentru a te trezi dimineata. O poti savura simpla, cu o ceasca de cafea sau alaturi de un pahar de suc de portocale. 

Spanacul

Spanacul se afla si el pe lista acestor alimente cu proprietati energizante. O simpla salata stropita cu lamaie te va dezgheta!

Zmeura

Nu incape indoiala ca zmeura este unul dintre alimentele cu proprietati magice asupra organismului.

Fisticul

Un alt aliment minune este fisticul, pe langa aportul nutritiv este si extrem de gustos.

Terciul cu ovaz

O gustare extrem de populara in trecut care a reusit in ultimii ani sa atraga si atentia romanilor. Este versatila si poate fi personalizata cu usurinta. 

Pudra Matcha

Obtinuta din frunzele arborelui de Matcha reprezinta o sursa de nutrienti deosebiti. 200 ml de infuzie de matcha iti va imbunatati abilitatile cognitive.

Sparanghelul

Este usor de mancat si de digerat este unul dintre alimentele agreate de organism.

Smochinele

Dezmiarda papilele gustative si nasul, au parfum mediteranean si produc bucurie.

Ouale

Sunt poate cea mai importanta sursa de vitamine si minerale de origine animala. Un ou fiert servit intre mese te energizanta.

Pepenele verde

Cui nu ii place pepenele verde? Cand stii ca este bogat in apa, minerale si vitamine, parca iti vine sa il mananci cu mai multa placere!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare