Dieta si nutritie

#consum carbohidrati #carbohidrati #dieta #alimentatie

12 semne silentioase ca trebuie sa consumi mai multi carbohidrati

Carbohidratii includ si unele dintre cele mai sanatoase alimente pe care le puteti consuma insa exista si o serie de motive pentru care consumul ar trebui facut cu moderatie. Iata 12 semne care iti spun ca este momentul sa fii atent.

Respiratie urat mirositoare

Atunci cand consumi in mod constant carbohidrati, corpul tau poate arde grasimi si proteinE pentru combustibil in loc de sursa de energie preferata - carbohidratii. Este un proces numit cetoza. Un potential efect secundar este respiratie neplacuta, care apare pentru ca cetonele care sunt excretate in saliva au un miros. Este necesar sa bei mai multa apa pentru a evita aparitia respiratiei urat mirositoare.

Esti capricios

In dietele fara carbohidrati foamea este cea care te face morocanos. Carbohidratii joaca un rol in productia de serotonina, un produs chimic care te face sa te simti bine. In plus, fara suficienta glucoza, functiile de baza ale creierului sunt afectate. Acest lucru poate duce la iritabilitate si frustrare. Cand reduceti consumul de carbohidrati, puteti deveni cu adevarat nervosi pentru ca scade nivelul de glucoza.

Dureri de cap

Creierul tau are nevoie de carbohidrati pentru o functie maxima. Glicemia scade atunci cand taiati carbohidratii si, in consecinta, puteti suferi frecvent dureri de cap. O durere de cap ocazionala este normala, dar sa le ai in fiecare zi poate fi un semn ca ai nevoie de carbohidrati. Este recomandat de asemenea sa iei gustari mai dese, nu neaparat pe baza de carbohidrati.

Senzatia de balonare

Daca eliminati carbohidratii, puteti reduce si fibrele si asta poate duce la balonare. Asigurati-va ca beti multa apa, ceea ce va ajuta sa eliminatti deseurile. avertizeaza Gorin.

Constipatia

Aceasta este o alta problema generata de continutul scazut de fibre. Introduceti cerealele integrale in alimentatie si asigurati-va ca beti mai multa apa.

Te simti rau

Poate ca ai auzit de gripa keto. Nu este chiar gripa, dar apare atunci cand aveti simptome asemanatoare gripei daca incepeti o dieta foarte scazuta in carbohidrati, cum ar fi dieta ketogena. Este posibil sa aveti greata, ameteli, dureri, inflamatii, oboseala si varsaturi.

Visezi paine

Daca tot timpul te gandesti la paine, baghete si patiserii inseamna ca ai nevoie de carbohidrati. „Dietele care exclud grupurile alimentare intregi sau le limiteaza sever pot transforma aceste alimente in„ fructe interzise”. Privarea organismului de aceste produse alimentare nu va dura mult si vei ceda tentatiei.

Ai probleme atunci cand faci sport

Exercitiile pe care obisnuiai sa le faci cu usurinta pot parea brusc dure, daca ai taiat carbohidrati. Atunci cand muschii nu au suficient glucoza, incepi sa te simti letargic si sa ai dificultati in parcurgerea unui antrenament.

Esti confuz

Creierul tau foloseste carbohidrati pentru energie la fel ca si corpul tau. Te vei simti confuz pentru ca nu ai suficient combustibil pentru a functiona.

Ti-e tot timpul foame

Majoritatea glucidelor sanatoase sunt pline de fibre care umplu stomacul. Atunci cand elimini complet carbohidratii este o problema care iti va genera o foame constanta.

Pierzi masa musculara

Atunci cand faci antrenamente intense, fara suficienti carbohidrati in dieta, corpul poate converti muschii pentru a va ajuta la antrenament. De aceea este posibil sa observi ca pierzi masa musculara.

Iti este frig tot timpul

Chiar daca termometrul iti arata ca este cald, tie iti este frig tot timpul. Dietele cu continut scazut in carbohidrati genereaza o functie scazuta a tiroidei. Acest lucru poate face dificila reglarea temperaturii interne a corpului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare