Dieta si nutritie

#barbatii #antioxidanti #cereale integrale #soia #varza #scortisoara #alimentatie

10 super alimente pentru barbati

Barbatii trebuie sa faca alegerile alimentare cu mare atentie, in functie de cerintele lor de energie, de masa corporala totala, in scopul de a mentine sanatatea intr-o stare perfecta. Barbatii care fac efort fizic trebuie sa manance nu neaparat cantitati mai mari, ci alimente care sa fie suficient de vitaminizante si hranitoare pentru a-i ajuta sa isi mentina capacitatea de efort fizic si chiar intelectual.


Varza


Varza si alte legume care fac parte din aceeasi sfera (cum ar fi broccoli) sunt pline de nutrienti si total lipsite de grasimi, ceea ce reprezinta o alegere excelenta pentru barbati, pentru sanatatea lor, pentru silueta si pentru starea de bine . Include varza in salate sau in sandwichurile preferate si consum-o ori de cate ori ai ocazia.


Sfecla


Sfecla este un aliment incarcat cu folati si betaina care creste continutul de fier din organism. Cele doua substante nutritive  reduc nivelul de homocisteina din sange care dauneaza artelerol si duce la boli de inima. In plus, sfecla este incarcata cu vitamine, antioxidanti si minerale.


Scortisoara


Scortisoara este un condiment utilizat in special la deserturi datorita faptului ca poate schimba foarte mult gustul unei prajituri. Mai mult decat atat, scortisoara ajuta la controlarea nivelului de zahar din sange , lucru care reduce considerabil riscul atacurilor de inima.



Suc de rodie


Sucul de rodie este un ingredient puternic antioidant, utilizat de foarte multa vreme in scopul de a purifica sangele. Un pahar cu soc de rodie contine o cantitate suficienta de vitamina C si poate fi consumat zilnic pentur rezultate exceptionale.


Prune uscate


Prunele uscate au fost intotdeauna utilizate pentru a usura tranzitul intestinal, iaar in plus acestea sunt apreciate pentru continutul lor ridicat de antioxidanti si acizi care actioneaza impotriva radicalilor liberi responsabili de deteriorarea celulelor si astfel de aparitia cancerului.


seminte de dovleac


Semintele de dovleac au un continut ridicat de magneziu care ajuta la prevenirea deceselor premature in cazul barbatilor. Pe langa toate acestea, semintele de dovleac sunt bogate in fosfor, siliciu, calciu, potasiu si fier si desfunda venele in timp ce regleaza colesterolul.


Banane


Bananele sunt o sursa buna de glucide si saharuri pentru o portie rapida de energie. De asemenea, ele sunt incarcate cu potasiu care regleaza starile de nervozitate, bataile inimii si tensiunea arteriala. In plus, bananele reduc riscul de acciden vascular cerebral.


Peste


Pestele gras cum ar fi somonul, sardinele, tonul, heringul sau macroul au un continut ridicat de acizi grasi Omega 3 care aduce un plus de sanatate inimii si arterelor, protejeaza sistemul imunitar si reduc considerabil riscurile de cancer.


Cereale integrale


Cerealele integrale sunt esentiale in alimentatia oricarei persoane datorita faptului ca sunt foarte bogate in fibre, minerale si vitamine necesare pentru o buna functionare a inimii. Sfatul medicilor este sa bei multa apa dupa ce mananci cereale integrale pentru o digesti usoara a fibrelor.


Soia


Soia este un aliment care contine izoflavone, un ingredient responsabil cu reducerea cancerului de prostata, dar si a colesterolului rau. Incearca sa consumul cat mai multe produse pe baza de soia, nu doar in timpul posturilor, ci si in afara acestora.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare