Dieta si nutritie

#dieta rapida #alimente interzise #abdomen plat #dieta

10 lucruri interzise daca vrei sa ai un abdomen plat

Vrei sa arati perfect zi de zi, dar cand vrei sa arati impecabil intr-o anumita zi, expertii au cateva sfaturi pentru tine. De exemplu, daca mergi la o petrecere sau este vorba chiar de nunta ta, stai departe de aceste 10 alimente cu cateva zile inainte de eveniment: 

1. Guma de mestecat - oricat de ciudat ar parea, guma contine niste substante despre care se crede ca pot irita intestinele, asa ca expertii spun ca ar trebui folosite alte metode pentru o respiratie proaspata daca nu vrei sa arati balonata.

2. Fasolea - aproape ca nu mai este nevoie sa explicam de ce nu ar trebui sa mananci fasole cand vrei ca abdomenul tau sa nu se umfle pe neasteptate. Nutritionista britanica Geraldine Georgeou spune ca in aceeasi categorie intra si fasolea rosie, dar si lintea.

3. Bauturi acidulate - indiferent ca vorbim de sucuri, sampanie sau chiar apa minerala. Evita-le, inclusiv in ziua evenimentului. 

4. Orezul reincalzit - Georgeou spune ca aceasta mancare provoaca gaze. O neplacere de care nu ai nevoie mai ales, de exemplu, in ziua nuntii.

5. Ceapa si usturoiul - dincolo de balonare, acestea ar putea produce crampe stomacale, diaree sau constipatie, mai sustine expertul citat de publicatia britanica The Daily Mail. 

6. Junk food. Pizza, burgeri, cartofi prajiti - contin carbohidrati care te vor face sa te simti plina. Si deloc confortabil. 

7. Lactate. Unii oameni se baloneaza de la lactate, daca intampina dificultati in digestia proteinei din lapte, asa ca mai bine le  evitati. 

8. Legume. Nu toate, evident. Doar morcovi, broccoli, varza de Bruxelles sau conopida care contin zaharuri ce pot da senzatia de balonare.

9. Sare. Nu trebuie sa o scoateti total din alimentatie, ci doar sa limitati consumul. Sarea favorizeaza retentia de apa. 

10. Alcool. In general alcoolul are ca efect secundar nu doar o mahmureala zdravana, ci si balonarea. Pentru siguranta, renuntati la alcool complet cu doua saptamani inainte de marele eveniment. 

Foto: hepta.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare