Dieta si nutritie

#calorii #slabit #ardere calorii #consumare calorii

10 cai simple si amuzante de a arde 100 de calorii

Pierderea kilogramelor in plus pare o piatra grea de incercare la prima vedere, desi se poate transforma usor in cel mai usor de atins tel pentru tine. Exista multe cai simple si amuzante de a arde 100 calorii fara sa simti ca depui un efort deosebit. Chiar daca pe termen scurt nu sesizezi diferenta, odata cu trecerea timpului poti observa cum talia ta se subtiaza ca prin minune!

Aproape orice activitate banala de zi cu zi se poate transforma intr-o cale excelenta de a-ti remodela trupul. Iata cateva idei pe care sa le pui in practica incepand chiar de azi!

1. Consuma zilnic guma de mestecat fara zahar, care nu iti ofera doar o respiratie proaspata, ci si o senzatie de satietate care te tine departe de gustarile nesanatoase. Prin masticatia continua, creierul primeste informatia ca organismul tau nu mai are nevoie de hrana. Specialistii spun ca mestecatul gumei ajuta la arderea a 11 de calorii la fiecare 12 minute.

2. Acum ca vremea frumoasa de primavara te imbie la plimbari lungi in natura, inchiriaza o bicicleta si pune-ti corpul in miscare. Acest tip de exercitiu fizic nu este foarte solicitant, in schimb te ajuta sa arzi pana la 102 calorii in doar 15 minute de plimbare!

3. Dupa ce iei micul dejun, nu te grabi sa prinzi autobuzul spre munca. Mergi pe jos cateva statii in aer liber, aceasta plimbare revigoranta iti accelereaza metabolismul, ceea ce va conduce la arderea caloriilor excedentare din ziua precedenta. O plimbare de 20 de minute, in ritm moderat, te scapa de 100 de calorii.

4. Invita-ti jumatatea sau grupul de prieteni la un joc de biliard sau bowling. In 35 de minute in care joci biliard, arzi pana la 99 de calorii, iar in doar o jumatate de ora de bowling, organismul tau scapa de circa 102 calorii.

5. Razi cu pofta de cate ori ai ocazia (sau creeaza astfel de circumstante amuzante), aceasta este o reala forma de terapie pentru trup si minte. Un studiu efectuat de cercetatorii Universitatii Vanderbit din Nashville, SUA, a demonstrat ca un adult arde circa 1,3 calorii pe minut cand rade copios.

6. Incearca sa descoperi frumusetea pescuitului. Aceasta activitate utila pentru exersarea rabdarii te ajuta totodata sa slabesti. Doar 25 de minute in care manevrezi cu iscusinta undita sunt suficiente ca sa arzi 99 de calorii.

7. Renunta la serviciile unui gradinar costisitor si ocupa-te personal de ingrijirea gradinii tale. Vei arde aproximativ 113 calorii in 25 de minute in care smulgi buruienile din sol, plantezi bulbii de lalele sau cureti gazonul.

8. Aminteste-ti de copilarie si dedica doar cateva minute din fiecare zi antrenamentelor de sarit coarda. Acest exerctiu de tip cardio nu este doar distractiv, ci si foarte eficient: in 10 minute, arzi pana la 113 calorii. Si te simti excelent imediat dupa aceea!

9. Programeaza-ti o sesiune de scufundari in concediul din aceasta vara, experienta este unica, iar miscarea propriu-zisa te scapa de 113 calorii in doar 23 de minute in care inoti cu pestisorii.

10. Stai in picioare in timp ce astepti. Poate parea inutil sa nu te bucuri de confortul unui scaun aflat chiar langa tine, insa trebuie sa stii ca statul in picioare te ajuta sa arzi cu 33% mai multe calorii decat atunci cand stai in sezut.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare