Dieta si nutritie

#oua #nuci #cereale #avocado #grepfrut #ardei iuti #regim slabit #satietate

10 alimente satioase care te ajuta in timpul dietei

Senzatia chinuitoare de foame este unul dintre cei mai mari dusmani atunci cand esti la dieta si incerci sa scapi de kilogramele in plus. Din fericire, exista cateva alimente sanatoase si satioase care te pot ajuta sa nu cazi prada tentatiilor.

Iata care sunt cele mai cunoscute alimente pe care te poti baza ca sa ajungi la silueta mult visata, ideala pentru luna ianuarie, cand festinul de sarbatori devine vizibil pe abdomen si pe coapse.

1 Nuci, alune, seminte

Alunele, semintele si nucile sunt aliatele siluetei tale, deoarece acestea iti furnizeaza grasimile si fibrele care iti dau imediat senzatia de satietate.

Consuma aceste alimente ca gustari intre mese, fara a exagera cu cantitatea lor. Este suficient sa rontai 50-70 de grame de seminte la o gustare.

Pentru a te bucura de beneficiile nucilor/semintelor, este ideal sa le consumi crude. Prin prajire, aceste alimente isi vor pierde proprietatile, deoarece multe enzime si vitamine sunt distruse, iar grasimile oxidate cresc cantitatea de substante cancerigene. Evita sa folosesti sare atunci cand mananci nuci, deoarece poti avea probleme cu retentia de apa si hipertensiunea.

2 Cereale integrale

Cerealele contin beta-glucan, o fibra solubila care ajuta organismul sa perceapa senzatia de satietate si alunga foamea. Mai mult decat atat, aceste alimente contin antioxidati care ajuta la formarea vitaminei E si inhiba sinteza colesterolului.

Consuma, zilnic, la micul dejun cate o jumatate de cana de cereale (fulgi de ovaz), alaturi de lapte degresat. Astfel, va fi grabita senzatia de satietate si iti va fi mult mai usor sa respecti un regim hipocaloric.

3 Oua fierte

Ouale fierte au un continut caloric scazut, iar galbenusul reduce senzatia de foame. Acest aliment are un continut bogat de grasimi esentiale, lecitina si vitamine.

4 Avocado

Fructul de avocado contine grasimi monosaturate, care te vor ajuta sa te bucuri de senzatia de satietate pe o perioada mai mare de timp. Consuma avocado in salate, avand grija sa te limitezi la o jumatate de fruct la o singura masa, deoarece este bogat caloric.

5 Peste gras

Somonul, tonul si heringul contin acizi grasi Omega 3 si proteine, care te vor ajuta sa te simti satul mai mult timp. Consuma acest aliment la pranz, alaturi de o salata de legume si vei putea evita tentatiile culinare care ti-ar putea da planurile peste cap.

6 Legume

Specialistii in nutritie vorbesc adesea despre nevoia organismului de a consuma vitaminele din legumele sau fructele proaspete. Nu ezita sa incluzi aceste alimente in meniul tau zilnic, deoarece sunt slab calorice si pot fi servite in cantitati mari, fara a exista riscul de ingrasare.

7 Dovleac

Poti pregati retete delicioase cu dovleac fiert sau copt. Acest aliment contine foarte multe fibre si nu permite caloriilor sa se transforme in depozite grase. Totodata, dovleacul limiteaza retentia de apa, fiind sarac in sare si zaharuri.

8 Grepfrut

Consuma grepfrut inainte de masa, deoarece acest fruct te va ajuta sa digeri mai usor mancarea. Este si un bun aliat impotriva cancerului.

9 Broccoli

O portie de broccoli crud contine foarte multe fibre, vitamine si antioxidanti, fiind indicat mai ales in dietele fumatorilor.

10 Ardei iuti

Ardeii iuti stimuleaza metabolismul, astfel incat caloriile se vor arde foarte repede. Ai grija insa, pentru ca un consum exagerat al acestui aliment poate provoca iritarea mucoasei stomacului.

Sursa foto: localwin.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare