Dieta si nutritie

#alimentatie #frumusete #legume #dietaalimentatie #dieta

10 alimente pentru o piele frumoasa

Alimentele pe care le includem la fiecare masa au rolul, in primul rand, de a ne hrani si de a ne mentine sanatosi. Cu toate acestea, putem folosi alimentele pentru frumusetea noastra, pentru a avea o pielea frumoasa, sanatoasa, stralucitoare. Iata o lista cu 10 alimente care actioneaza pentru ca tu sa arati impecabil.
Avocado
Acest fruct exotic, bogat in vitaminele C si E este ca un “medicament” care lupta impotriva imbatranirii premature. Avocado are un continut ridicat de grasimi monosaturate , iar acest lucru inseamna ca este bogat in acizi grasi Omega 3, substanta care ajuta la imbunatatirea calitatii pielii tale.
Fructe de padure
Afinele, coacazele negre, zmeura si capsunele sunt fructe benefice epidermei. Cu un continut ridicat de vitamina C, E si fibre, fructele de padure prezinta efecte puternice antioxidante asupra organismului. Pe langa o pielea care radiaza de frumusete, fructele de padure iti vor apara organismul de radicalii liberi, vinovati de imbatranirea prematura.
De asemenea, aceste fructe contin un ingredient natural care ajuta la producerea colagenului in organism.
Ciocolata neagra
Surprinzator, dar adevarat, ciocolata neagra are un continut ridicat de antioxidanti si stimuleaza circulatia sangelui de la nivelul epidermei – lucru care ajuta la imbunatatirea aspectului acesteia.
Ceai verde
Recunoscut pentru proprietatile sale benefice sanatatii, ceaiul verde nu numai ca accelereaza procesul de slabire si protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, ci este un remediu perfect pentru persoanele care sufera de acnee. Astfel, o cana de ceai pe zi va imbunatati vizibil aspectul pielii.
Macrou, somon, sardine si ton
Extrem de bogata in acizi grasi Omega 3, carnea de peste este un aliment extraordinar pentru frumusetea pielii tale. Carnea de peste imbunatateste elasticitatea pielii, intarzie aparitia ridurilor si ii ofera un aspect mult mai intinerit. Asadar, consuma cat mai des carne de macrou, somon, sardine sau ton.
Stridii
Desi stridiile sunt recunoscute pentru efectul lor afrodisiac, stridiile sunt o sursa bogata de zinc, ceea ce le face perfecte pentru un ten impecabil. Consumul de stridii revitalizeaza pielea si stimuleaza producerea de colagen.
Rodii
In starea lor naturala sau sub forma de suc, rodia este considerat un aliment minune datorita continutului sau ridicat de antioxidanti. Rodiile contin antocianina, un antioxidant care ajuta la consolidarea vaselor de sange mici care aprovizioneaza pielea cu susbtantele nutritive de care au nevoie si, in acelasi timp, protejeaza pielea de razele UV.
Spanac
Bogat in luteina si acid alfa-lipoic, spanacul are puterea de a lupta impotriva imbatranirii pielii. De asemenea, spanacul are proprietati anti-inflamatorii.
Rosii
Rosiile, aceste legume mereu la indemana noastra, sunt de mare ajutor in intretinerea frumusetii pielii. Consuma cel putin o rosie pe zi, iar pielea ta va arata vizibil mai bine datorita continutului mare de licopen , un antioxidant puternic. Mai mult decat atat, rosiile consumate frecvent lupta impotriva cancerului.
Nuci
Ca si carnea de peste, nucile au un continut ridicat de acizi grasi Omega 3. In urma consumului de nuci, pielea ta va fi mai elastica, mai radianta si mai neteda. Totodata, nucile iti intaresc organismul si il ajuta sa lupte impotriva bolilor inflamatorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului