10 alimente pe care sa le consumi pentru o piele perfecta

Dieta si nutritie

#piele frumoasa #sanatate #frumusete #spanac #dieta #ingrijire # ulei cocos

10 alimente pe care sa le consumi pentru o piele perfecta

O piele frumoasa presupune o alimentatie antioxidanta. Aceasta este extrem de importanta pentru a combate efectele oxidarii tegumentelor, precum ridurile si deshidratarea. In fiecare zi, avem nevoie de substante antioxidante care sa opreasca acest proces de deterioare, cauzat fie de varsta, fie de poluantii din mediu sau de principalul dusman al pielii - soarele.
Iata cateva alimente pe care sa le consumi pentru o piele sanatoasa:

1. Ardeiul gras rosu contine cea mai mare cantitate de vitamina C, intarind sistemul imunitar si mentinand pielea tanara. De asemenea, ardeiul gras contine anumite fitochimicale si carotenoide, in special betacaroten, ce au proprietati antioxidante si anti-inflamatorii, prevenind aparitia ridurilor .

2. Ciocolata neagra. Medicii sustin ca principala cauza a aparitiei ridurilor o reprezinta scaderea productiei de colagen si elastina. Datorita antioxidantilor si ingredientelor active, ciocolata neagra amana aparitia ridurilor, mentine elasticitatea si prospetimea pielii si contribuie la regenerarea celulara.

3. Somonul este unul dintre alimentele care lupta impotriva stresului, anxietatii si a depresiei. Aduce un aport ridicat de vitamina D, ceea ce ne ajuta la prevenirea cancerului de colon, boli cardiovasculare si boli ale oaselor. Mai mult de atat, consumul de somon este bogat in acizi omega 3, care ajuta la hidratarea pielii si lupta impotriva acneei.

4. Uleiul de cocos contine in procent de peste 90% grasimi saturate si acid lauric care contribuie la cresterea imunitatii, lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si a diverselor boli( infectii, inflamatii, acnee).

5. Ceaiul verde. Printre extraordinarele beneficii ale ceaiului verde se numara si capacitatea de a intarzia procesul de imbatranire celulara si, automat, aparitia ridurilor, dar si incetinirea degradarii celulelor creierului si diminueaza riscul de instalare a bolii Alzheimer sau Parkinson.

6. Spanacul reprezinta o sursa excelenta de vitamina K, magneziu, acid folic, fier, calciu, vitamina C, vitamina B2 , potasiu si vitamina B 6. Spanacul este o sursa buna de proteine, fosfor, vitamina E, zinc, fibre si cupru. In plus, el este o buna sursa de seleniu si acizi grasi de Omega 3.

7. Semintele Chia, semintele de canepa, semintele de dovleac, semintele de floarea-soarelui si semintele de in sunt foarte bogate in vitamine E, seleniu, magneziu si proteine, care ajuta in lupta impotriva ridurilor, a acneei.

8. Telina. Vitamina B continuta de aceasta leguma de altfel delicioasa contribuie la cresterea imunitatiii organismului, protejandu-l de infectii, in timp ce vitamina C ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Pe langa aceste vitamine, intalnim si un continut ridicat de calciu, fier, magneziu, potasiu si sodiu.

9. Papaya. Extractele din acest fruct sunt folosite de multi ani in realizarea produselor destinate infrumusetarii tenului si mentinerii vitalitatii acestuia, precum si prin estomparea ridurilor. De asemenea, fructul delicios contribuie la rezistenta parului si a unghiilor.  

10. Morcovii. Proprietatile detoxifiante ale morcovilor ajuta la eliberarea ficatului de toxine si la vindecarea acneei, prin curatarea fluxului sanguin. Tot morcovii trateaza pigmentarea inegala a pielii, iar vitamina A din aceste legume hraneste celulele pielii, previne deshidratarea si alte probleme dermatologice comune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului