Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #batranete #30 de ani #40 de ani

Trei lucruri pe care sa nu le faci intre 30 si 40 de ani

Foarte multi oameni tind sa se ingrase, sa renunte la visurile lor si sa indeparteze de prieteni dupa varsta de 30 de ani, deoarece se considera "prea batrani". Daca si tu urmeaza sa implinesti 30 de ani in scurt timp, ar fi bine sa constientizezi ca viata nu se termina dupa aceasta varsta.

In cazul in care nu stiai, speranta de viata din Romania se apropie  de 80 de ani. Ceea ce inseamna ca la 30 de ani abia intri in cea de-a doua etapa a vietii tale. Doar pentru ca fizicul tau este mai batran decat la 16 sau 20 de ani, nu inseamna ca viata nu poate fi extraordinara si dupa ce implinesti 30 de ani. Daca elimini anumite obiceiuri daunatoare pentru tine, viata se poate dovedi minunata si de la 30 de ani incolo. Descopera, mai jos, trei lucruri pe care nu ar trebui sa faci intre 30 si 40 de ani, daca vrei sa traiesti fericit toata viata.

 

Nu cheltui peste masura

Economiile reprezinta o parte importanta pentru siguranta financiara a fiecaruia dintre noi, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Prin urmare, fa constant eforturi ca sa pui bani deoparte si ai grija sa nu cheltuiesti mai multi bani decat produci. Nu este nevoie sa cumperi un anumit bun, cum ar fi o barca sau o locuinta, ca sa te bucuri cu adevarat de el. Oricand exista variante, iar una dintre alternative este inchirierea. Asadar, daca, de exemplu, ai nevoie de o masina, „inchiriaz-o” de la o firma de leasing operational. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa achiti un „abonament lunar” catre un furnizor de servicii de leasing operational si poti conduce aproape orice masina iti doresti, in functie de cat de mult esti dispus sa platesti. Un contract de leasing operational este perfect si daca ai propria firma si doresti sa te folosesti de o flota proprie de masini, fara sa le cumperi, efectiv.

Nu inceta sa te dezvolti

Dezvoltarea personala si profesionala ar trebui sa reprezinte o constanta in viata ta, indiferent ca ai 30, 40, 50 sau 80 de ani. Creierul uman continua sa se dezvolte chiar si cand in batranim, insa doar daca avem grija de el si ii oferim suficient informatie relevanta. Prin urmare, nu inceta niciodata sa te dezvolti personal si profesional. Participa la traininguri, la ateliere de well-being si citeste mai mult. Astfel, nu doar ca vei deveni mai competent, dar iti vei imbunati semnificativ si starea generala de bine.

Nu te departa de oamenii importanti

Incearca sa faci tot ce poti astfel incat sa ramai apropiat cu cat mai multi oameni, indiferent daca este vorba de prieteni sau de membrii familiei. Relatiile interumane sunt cel mai de pret bun al unui om, atat in viata personala, cat si in viata personala. Sa nu uiti niciodata asta, daca nu vrei ca, la un moment dat, sa te trezesti singur intr-o lume atat de mare!

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare