Dezvoltare personala

# regasirea drumului in viata #drumul in viata #depresie

Te simti pierdut? 4 moduri de a-ti regasi drumul in viata

Sa te simti, uneori, pierdut este ceva normal. Sunt multe persoane care se confrunta cu astfel de stari, cand simti ca nu esti la locul potrivit ca nu iti mai gasesti drumul si te intrebi continuu in ce directie ar fi mai bine sa pornesti. Descopera patru moduri care te ajuta sa iti regasesti drumul in viata.

Fii cea mai buna versiune a ta

Pentru a te regasi si a deveni cel sau cea care ai fost inainte, incepe cu o profunda introspectie. Daca nu reusesti sa te intorci tu la tine insuti, la ceea ce esti cu adevarat, la visurile, dorintele si aspteptarile pe care le ai, atunci oportunitatile potrivite si oamenii de care ai nevoie nu te pot gasi.

Pentru a descoperi care este cea mai buna versiune a ta uita-te la lucrurile pe care ti-ai dori sa le schimbi pentru a avea succes. Spre exemplu, unei femei i s-a reprosat intotdeauna ca este mult prea sociabila. Asa ca aceasta a petrecut ani de zile incercand sa fie mai putin sociabila, sa vorbeasca mai putin si sa nu mai iasa asa des in lume. Dar ce s-a intamplat cand s-a decis sa fie ea insasi? A avut curajul sa isi deschida propria companie de organizare de evenimente, o extensie a tot ceea ce a fost ea pana atunci si unde acele calitati pe care dorea sa le schimbe erau in acest context importante si pretioase.

Descopera ce ti-a dat energie in ultimul an

Pe parcusul unui an se intampla multe lucruri, iar pe unele probabil le si uitam. Inainte sa incepi sa iti stabilesti obiective pornind de la niste sentimente oricum pierdute, mai important este sa iti vezi de drum in afara acestora. Ia-ti cateva minute si pune-ti urmatoarele intrebari:

  • Ce actiuni te-au facut sa fii cel mai mai mult/cel mai putin inspirat, in ultimul an?
  • Ce actiuni ti-au dat cea mai multa/cea mai putin energie, in ultimul an?
  • Cand te-ai simtit cel mai mult/putin mandru de tine, in ultimul an?

Raspunsurile te vor surprinde cel mai mult, pe tine. In felul acesta poti ajunge sa iti descoperi noi pasiuni, inclinatii sau chiar adevarata vocatie.

Gandeste in pasi mici

Gandeste in pasi mici, pentru ca pasii mici sunt usor de gestionat apoi. Actiunile mici te ajuta sa testezi cum te simti cu adevarat. Iar pasii mici sunt mai benefici decat pasii mari, facuti in directia gresita. Iar in timp, prin pasi marunti ajungi tot mai aproape de viata ta care incepe sa capete sens.

Uita-te acum la raspunsurile date la intrebarile despre ce te energizeaza, ce te inspira si ce anume te-a facut mandru si intreaba-te: care este cel mai mic pas pe care pot sa il fac in acest moment pentru a avea parte de mai mult din toate acestea?

Drumul nu se dezvaluie in fata noastra inainte sa incepem sa pasim pe el. Incepem sa pasim si formam cararea pe masura ce inaintam. Asadar, mergi mai departe!

Bazeaza-te pe cei dragi

Nimanui nu ii place sa fie singur. Doar ca in perioadele in care ne simtim pierduti avem tendinta de a ne izola si de a nu dezvalui nimanui ceea ce simtim, de multe ori pentru ca nu ne dorim sa fim considerati nerecunoscatori sau nefericiti. Ceea ce vei descoperi atunci cand iti vei deschide sufletul in fata persoanelor de incredere este ca din partea acestora pot veni solutii geniale si suportul neasteptat, de care aveai mare nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare