Dezvoltare personala

#singuratate #craciun

Singur de Craciun

Perioada Sarbatorilor de iarna este asociata in mod traditional cu familia. Chiar daca nu poti fi aproape de cei dragi in aceasta perioada, nu trebuie sa te cufunzi in depresie. Afla ce sa faci daca esti singur de Craciun.

Cel mai simplu mod de a "supravietui" unui Craciun atunci cand esti singur este sa-ti faci o lista cu lucrurile care iti fac placere si sa te rasfeti.

Ai mai petrecut pana acum Craciunul singur? Fiecare reactioneaza diferit la atmosfera Sarbatorilor. Poti alege sa ignori pur si simplu aceasta sarbatoare si sa-ti ocupi timpul cu filme, seriale sau carti sau poti sa accepti faptul ca petreci Craciunul singur si sa te concentrezi asupra aspectelor pozitive.

Care este partea preferata a Craciunului pentru tine? Daca bradul de Craciun este cel mai important pentru tine, cumpara-ti un brad si impodobeste-l dupa pofta inimii. In cazul in care mancarea traditionala iti place foarte mult, poti petrece ziua in bucatarie.

 

Rasfata-te in bucatarie

 

Chiar daca nu esti as in bucatarie, de Craciun poti prepara cel putin un desert care sa-ti faca placere. Indiferent ca e vorba de un tort, de fursecuri sau de crema de zahar ars , un desert pe care nu il mananci foarte des iti va da o stare mai buna.

Poti incerca si retete noi, fara grija ca trebuie sa iasa totul perfect din prima incercare. Indiferent daca planuiesti sa gatesti retete traditionale de Craciun sau doar bunatati, nu uita sa-ti faci aprovizionarea din timp, deoarece cele mai multe magazine vor fi inchise in ziua Craciunului.

Evita excesul de alcool in aceasta perioada, deoarece alcoolul iti poate afecta negativ starea de spirit.

 

Suna-ti familia si prietenii

 

Nu trebuie sa iti plangi de mila daca esti singur de Craciun. Ai prieteni sau rude la distanta? Deschide agenda telefonica si ureaza-le tuturor Sarbatori Fericite!

Dupa ce vei da cateva telefoane scurte in care sa transmiti urari de bine oamenilor la care tii, te vei simti cu siguranta mai bine, chiar daca nu poti fi alaturi de ei de Craciun.

 

Internetul poate alunga singuratatea

 

Internetul poate fi o solutie buna pentru a indeparta singuratatea. Cauta oameni cu care ai interese in comun sau viziteaza cele mai active forumuri de interes general. Multi oameni isi petrec Sarbatorile de iarna in singuratate si unii dintre ei vor aprecia o discutie placuta, chiar si cu un strain.

Poti comunica online chiar si cu vecinii tai si poti cauta evenimente interesante in zona ta: targuri de Craciun sau concerte.

 

Voluntariatul te poate face sa te simti mai bine

 

Daca nu ai intrat inca in atmosfera festiva, o poti face prin voluntariat sau prin donatii pentru cei mai putini norocosi ca tine.

Imparte.ro iti ofera posibilitati multiple de a-i ajuta pe nevoiasi fie financiar, fie implicandu-te in diverse activitati. Implica-te intr-o cauza sociala sau participa la un eveniment caritabil si te vei simti mai bine de Craciun stiind ca i-ai ajutat pe altii.

Batranii din aziluri si copiii orfani pot primi cu placere colindatori in aceasta perioada.

 

Fa-ti planuri pentru noul an

 

Daca nu ai gasit cu ce sa iti umpli timpul, e timpul sa te gandesti la noul an. Incepe prin a trimite felicitari online de Anul Nou prietenilor si cunostintelor.

Gandeste-te la anul care se incheie in curand si alege-ti prioritatile pentru anul urmator. Daca stabilesti sa renunti la un viciu sau sa mananci mai sanatos, poti incepe planificarea pentru noul tau stil de viata.

 

Nu te lasa dominat de gandurile negre

 

Chiar daca tristetea preia controlul pentru cateva minute, nu trebuie sa renunti la ziua pe care ti-ai planificat-o.

Sa invingi depresia poate fi foarte dificil in aceasta perioada, dar fiecare gand neplacut alungat este un pas in directia cea buna.

 

Daca esti singur de Craciun poti revedea filmele tale preferate si poti asculta albumele care iti dau o stare placuta.

Un desert bun si o activitate interesanta vor alunga tristetea. Daca iti planifici din timp ziua cu activitati placute, Craciunul in singuratate poate fi  o experienta placuta, de care iti vei aduce aminte zambind mai tarziu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare