Dezvoltare personala

#schimbari februarie #februarie #fericire

Schimbari pe care sa le faci in februarie pentru a-ti usura viata

 

Viata moderna poate fi ocupata si complexa, dar asta nu inseamna ca suntem mai fericiti sau mai impliniti. Daca esti in cautarea unor idei despre cum sa creezi mai multa usurinta si spatiu, iata cateva modalitati de a-ti simplifica viata. Pasi marunti pentru a lua presiunea de pe viata de zi cu zi si a te elibera pentru alte lucruri!

Din toate punctele de vedere, viata moderna ne incurajeaza sa facem mai mult, sa fim mai mult, sa realizam mai mult, sa cheltuim mai mult. Ajungem sa incercam sa facem "toate lucrurile" si apoi ne intrebam de ce ne simtim obositi, stresati sau blocati pe pilot automat, in timp ce o zi se scurge in alta.

8 moduri de a-ti simplifica viasa

Unele dintre sugestii sunt usoare si rapide, altele pot necesita ceva mai mult timp pentru a fi puse in aplicare sau pentru a avea efect. Alege-le pe cele care te atrag cel mai mult si incearca-le!

Simplifica-ti mesele

O data pe saptamana arunca o privire in calendar, astfel incat sa stii ce se va intampla in saptamana urmatoare. Scrie un plan de masa simplu pe baza acestuia, incluzand micul dejun, pranzul si cina pentru toti membrii familiei. Decide ce feluri de mancare vei gati, scrie o lista de cumparaturi pentru ceea ce ai nevoie si ia-o la cumparaturi sau comanda online pentru livrare la domiciliu la o ora care iti convine.

Simplifica-ti casa

Casa ta este locul in care tu si familia ta doriti sa va relaxati si sa va reincarcati. Daca locuinta ta este dezordonata sau neingrijita, este mai probabil sa fie o povara pentru timpul tau si sa te streseze.

Simplifica-ti hainele

In fiecare zi luam mii de decizii, mari si mici. Una dintre primele dintre aceste decizii este aceea de a decide ce sa purtam in fiecare dimineata. Fa in asa fel incat sa iti alegi mai repede si mai usor hainele si sa te simti confortabil si increzator in ceea ce porti, curatandu-ti dulapul si dezordonandu-ti hainele.

Spune NU uneori

Daca cineva iti cere sa faci ceva ce nu vrei sa faci, sau nu ai timp sa faci, sau nu este in concordanta cu prioritatile si valorile tale, atunci spune nu daca poti! Acesta este timpul tau si modul in care alegi sa il petreci depinde de tine. A spune nu, nu inseamna ca este nu pentru totdeauna, ar putea insemna doar "nu astazi". Aminteste-ti ca de fiecare data cand spui 'da' unui lucru, spui 'nu' la altceva. Intreaba-te intotdeauna ce este o prioritate pentru tine in acest moment?

Defineste-ti prioritatile

Cei mai multi dintre noi au facturi de platit, serviciu, familie si prieteni. Jongland cu cerintele vietii moderne de zi cu zi ne lasa putin spatiu pentru orice altceva. A-ti defini prioritatile inseamna sa stabilesti ce este cel mai important in ziua, luna, viata ta si sa iti concentrezi timpul, energia si atentia asupra acestor lucruri. Atunci cand nu ne alegem noi insine prioritatile, viata are obiceiul de a le alege pentru noi!

Simplifica-ti finantele

Simplifica-ti finantele pentru a fi mai usor sa controlezi cat de mult cheltuiesti in fiecare luna si pentru a evita acumularea de teancuri de hartii si facturi uitate de platit. Alege un moment linistit, in care este putin probabil sa fii intrerupt si treci in revista veniturile si cheltuielile pentru fiecare luna.

Relatiile tale

Multi dintre noi au avut relatii care se simt putin unilaterale sau care sunt obositoare si dificile. Dezarhiveaza relatiile din viata ta care nu sunt construite pe iubire, putere si sprijin reciproc. Nu inseamna ca trebuie sa fii nepoliticos sau nepoliticos, ci doar sa gasesti o modalitate de a mentine relatia intr-un mod care sa va avantajeze si sa va respecte pe amandoi. Dedica-ti timpul pentru a cultiva relatiile sanatoase, de sprijin reciproc si reale, care adauga o valoare adevarata vietii tale.

Fa din fericire o prioritate

Viata are suisuri si coborasuri pentru fiecare dintre noi, dar modul in care te gandesti la lucruri are un rol important in ceea ce priveste modul in care te simti in legatura cu ele. Simplificarea vietii tale este un obiectiv minunat in sine, dar nu este finalul jocului. Scopul final este de a oferi mai mult calm, usurinta, libertate si bucurie! Este vorba de a gasi modalitati de a te stresa mai putin si de a-ti face viata mai usoara, astfel incat sa ai mai mult spatiu pentru a face lucrurile pe care vrei sa le faci, nu doar ceea ce trebuie sa faci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare