Dezvoltare personala

#dezvoltare personala #incredere in sine #prieteni

Persoanele benefice din viata ta: oamenii care te inspira

Iti place sa-i asculti vorbind, te simti in largul tau in prezenta lor, iar cand spui "la revedere" dupa o intalnire cu ei, pleci cu zambetul pe buze si cu bucurie in suflet. Sunt persoanele benefice din viata ta, acei oameni care te inspira sa crezi in tine, sa te bucuri de viata si sa fii un om mai bun.

Oamenii care te inspira pot fi parintii, rudele, prietenii tai, dar si o simpla cunostinta, poate un profesor sau un om pe care l-ai intalnit la un eveniment sau in cursul calatoriilor tale.

Astfel de oameni au un efect benefic asupra starii tale de spirit si, de cate ori va revedeti sau discutati, iti face reala placere. Indiferent ca-i consideri trimisi ai destinului pentru a te ajuta sau pur si simplu o intamplare fericita, acesti oameni merita pastrati in viata ta si pretuiti cum se cuvine.

Cum stii, insa, ca cineva are o prezenta benefica in viata ta? Exista mai multe lucruri dupa care iti poti da seama ca om om te inspira si ca prezenta lui iti face bine:

1 Esti tu insuti in prezenta lui

Unul dintre cele mai importante semnale ca ai intalnit o persoana valoroasa este faptul ca in compania ei te simti in largul tau, indiferent de avere, educatie, religie sau alti factori. Daca poti fi tu insuti, daca nu simti niciodata nevoia sa intri in defensiva, daca acea persoana nu te judeca, nu este condescendenta si iti da o senzatie de bine, pastreaza-o langa tine.

2 Iti place sa stati de vorba

Cu oamenii care te inspira iti face mare placere sa stai de vorba si nu te plictisesti niciodata. Descoperi lucruri noi, care te captiveaza, asculti si esti ascultat. Aceasta comunicare are loc fara ca cineva sa caute vreun avantaj subteran, ci pur si simplu din interes pentru acel subiect.

3 Te face sa vrei sa fii mai bun

Uneori, poti intalni in viata profesionala oameni foarte priceputi in meseria lor, indiferent ca domeniul lor de activitate coincide sau nu cu al tau. Profesionistii sunt usor de recunoscut deoarece fac totul ca la carte, au maniere impecabile si te poti baza pe ei oricand. Daca ai intalnit o persoana care, fara sa stie, te face sa vrei sa dai tot ce ai mai bun din tine, urmeaza-i exemplul. Nu toata lumea are sansa de a invata de la profesionisti.

4 Iti confirma talentul si valoarea

O persoana benefica nu-ti va spune niciodata ca nu poti face un anumit lucru, dimpotriva, te va incuraja sa faci mai mult si mai bine pentru ca stie ca poti. Oamenii care te inspira si care te ajuta in viata, intr-un fel sau altul, sunt cei care recunosc in tine talentul si valoarea. Ei isi manifesta aprecierea pentru tine in mod natural. Unul dintre cele mai importante lucruri in viata este sa existe oameni care sa recunoasca ceea ce ai creat, cat ai muncit sau ce ai realizat.

5 Te respecta si-ti lasa liberul arbitru

Un om care iti este benefic este un om care te respecta si iti lasa libertatea de a face propriile tale alegeri. O astfel de persoana nu va incerca niciodata sa te preseze cu retete prestabilite, dandu-ti posibilitatea de a gandi si de a decide singur.

6 Calitatea timpului petrecut impreuna

Cand te intalnesti cu un om deosebit, timpul petrecut impreuna este extrem de placut. Calitatea orelor petrecute impreuna, senzatia de bine de dupa intalnire si amintirile frumoase sunt cateva semne ca ai intalnit o persoana speciala.

Sursa foto : masternewmedia.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare