Dezvoltare personala

#eveniment #strangere de fonduri #imparte.ro #bani

Organizeaza un eveniment pentru strangerea de fonduri in scop caritabil

Evenimentele de strangere de fonduri sunt o metoda excelenta pentru a obtine bani pentru o cauza in care crezi. Iti poti invita prietenii, vecinii sau colegii sa doneze bani pentru un proiect pe care tu l-ai ales, cu ocazia aniversarii zilei tale de nastere sau a nuntii, cu ocazia unei competitii sportive sau pentru orice alt pretext (aici trebuie sa fii creativ).

Te poti folosi de Imparte.ro pentru a adauga un eveniment in comunitate sau o cauza pe site. Astfel vei avea mai multe unelte pentru a strange oamenii si a-i tine informatii asupra desfasurarii proiectului tau caritabil. E important sa implici oamenii in mediul in care ei se afla, atat offline, cat si online.

Creeaza acum propriul tau eveniment pentru obtinerea de fonduri si fii creativ pentru a strange cat mai multi bani in timp scurt.

Iata doar cateva mici idei si sugestii pentru a te inspira si a-ti stimula propria creativitate.

Pe locuri, fiti gata, start!

Poti organiza un mini-maraton impreuna cu prietenii taiPoti organiza un mini-maraton impreuna cu prietenii tai si sa donati o suma fixa de bani pentru fiecare kilometru alergat: de exemplu 10 lei per kilometru. Poate ca unii dintre ei se vor da batuti inainte de vreme, insa pe ceilalti acest lucru ii va motiva sa fie printre cei care au contribuit cel mai mult prin efortul lor.

Poti aplica acelasi model si pentru alte intreceri sportive, unde punctele obtinute pot fi transformate in euro donati.

Inca o idee interesanta: poti vorbi cu o federatie sportiva sa stabileasca o suma ce va fi donata atunci cand sportivii vor dobori un record. Acest lucru ii va motiva suplimentar pe unii atleti. Si atat evenimentul tau, cat si federatia respectiva pot beneficia de expunere in media, gratie acestei idei inovative!

6/49 sau 0-0?

Creeaza-ti propria echipa caritabila de parioriCreeaza-ti propria echipa caritabila de pariori! Si nu ai nevoie de autorizatie pentru asta pentru ca toti banii pariati sunt donati catre proiectul care a primit cele mai multe voturi. Poti atrage in felul asta si oameni care nu sunt in general interesati de pariori, de echipe de fotbal sau de meciuri de tenis.

x lei o data, x lei de doua ori, adjudecat!

Toti oamenii au acasa lucruri de care nu se mai folosesc. Printre acestea sigur sunt si lucruri de care alti oameni poate ca au nevoie. Pe langa actiunea evidenta de a adauga un anunt de donatie obiecte, puteti organiza un fel de licitatie la care sa strangeti prieteni sau de ce nu la birou, unde fiecare poate veni cu diverse lucruri pentru care ceilalti sa liciteze.

Puteti de asemenea lista obiectele voastre pe un site cum este okazii.ro , pentru a atinge un public mai larg pentru diverse obiecte ce apartin unor hobbyuri de exemplu.

Nu porniti cu planuri marete, ci cu mici fapte

doneaza o suma de bani proiectului caritabilMajoritatea oamenilor au intentii bune si planuri grozave. Vor sa se lase de fumat, sa slabeasca sau sa ajunga la timp la serviciu.

Formeaza un grup de oameni care au acelasi obiectiv. Poti incepe prin a crea o cauza pe Imparte.ro si a invita membrii acestui grup sa devina voluntari pentru cauza ta.

Astfel pentru fiecare tigara fumata, pentru fiecare kilogram ce apare in plus, pentru fiecare minut de intarziere, activistii pentru o cauza doneaza o suma de bani proiectului caritabil.

Sau, pentru a recompensa actiunile pozitive, putem dona cativa banuti pentru fiecare zi in care nu am fumat, pentru fiecare kilogram pierdut sau pentru fiecare intalnire la care am ajuns la timp. Trebuie sa vedeti cum sunt motivati mai usor membrii grupului.

Caritatea trece (si) prin stomac

Gurmanzii de exemplu sunt mai usor de convins sa plateasca suplimentar pentru un rasfat culinar sau un preparat mai deosebit facut in casa, atunci cand toate sau o buna parte din fonduri se duc catre o cauza caritabila.

Poti gati pentru prieteni, poti vinde briose, poti vinde vinul autentic facut la tine la tara. Poti vinde limonada in scop caritabil (cineva a facut deja asta si cu foarte mult succes) sau orice altceva poti face singur sau impreuna cu un grup de prieteni. Conteaza foarte mult insa implicarea ta personala in proiect, iar oamenii trebuie sa simta asta. Sa te simta autentic si ca nu o faci pentru tine, pentru ca e la moda sau din amuzament.

Compasiunea (mai) inseamna si “suferinta”

provoca barbatii pe care ii cunosti sa-i lase mustataDaca esti o doamna sau o domnisoara poti provoca barbatii pe care ii cunosti sa-i lase mustata. Asta va starni cu siguranta multe curiozitate in privinta motivului (sa speram ca nu si probleme acasa) pentru care barbatul respectiv si-a lasat mustata sa creasca. Probabil ca multi se vor amuza si vor dona doar pentru a-i face sa revina la vechiul look, fara mustata.

Ideea din spate e insa urmatoare: fa ceva care sa atraga atentia asupra proiectului tau. Fii deosebit, amuzant, iesit din tipare... Ofera valoare in schimbul contributiilor la cauza nobiila.

Succes!

Citeste articolul pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare