Cine nu isi doreste sa fie fericit si implinit? Insa, pentru a dobandi fericirea, primul pas este sa iti analizezi propriile conceptii despre aceasta. Afla mai jos care sunt miturile si adevarurile despre cel mai dorit lucru din lume: fericirea.
Mai multi bani, mai multa putere, mai multa libertate sau mai multa iubire sunt doar cativa dintre factorii pe care ii credem "responsabili" pentru fericirea noastra. Insa aceste credinte sunt mituri si adesea, chiar daca le avem pe toate, nu avem parte de fericirea mult dorita.
Iata mai jos cateva mituri comune despre fericire:
1. Fie o ai, fie nu. Genetic, ne nastem cu o predispozitie catre fericire, insa factori externi pot reduce sau mari acest nivel. Orice persoana poate insa sa fie mai fericita, sa descopere ce isi doreste cu adevarat de la viata. Atunci cand realizezi care sunt lucrurile importante pentru tine, vei fi cu siguranta mai fericit.
Ce iti doresti cu adevarat? Succes la locul de munca? O casnicie fericita? Un corp sanatos? Micile schimbari din stilul de viata vor deveni in scurt timp obiceiuri, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
2. Fericirea este o destinatie. Foarte multe persoane percep fericirea ca pe o destinatie sau o achizitie, fie ca este vorba despre casatorie, bani sau o casa noua. Aceste "achizitii" contribuie la fericire, insa nu atat de mult pe cat crezi. Fericirea adevarata tine mai mult de modul in care gandesti, te comporti si iti controlezi viata.
Fericirea este un proces si o resursa, nu o destinatie finala a emotiilor. Atunci cand o persoana este fericita, este si mult mai curioasa, mai sociabila, mai creativa si mai dornica sa incerce experiente noi.
3. Sentimentele negative sunt mai puternice decat cele pozitive. Specialistii sunt de parere ca emotiile negative sunt mult mai puternice decat cele pozitive. De exemplu, sentimentele la pierderea sau castigarea aceleasi sume nu sunt egale. Pierderile au intotdeauna un efect mai puternic decat castigurile.
Emotiile negative anihileaza pe moment emotiile pozitive, insa, in timp, cele pozitive stimuleaza mult mai bine creierul. In plus, emotiile pozitive ne protejeaza de consecintele emotiilor negative.
4. Fericirea inseamna hedonism. Fericirea inseamna mult mai mult decat atingerea experientelor care ofera placere. Specialistii sunt de parere ca ajutarea persoanelor in nevoie este o sursa directa de fericire. Voluntariatul si actiunile generoase reduc durerile si stimuleaza productia de hormoni ai placerii.
Daca esti in cautarea unui elixir magic care sa stimuleze fericirea, vei fi dezamagit. Exista insa mai multe modalitati prin care te poti simti mai fericit. De exemplu, poti alege sa practici o activitate care sa iti ofere satisfactii. Fie ca faci sport, te inscrii la un atelier de creativitate sau la un curs de dans, aceste activitati iti vor face placere si vei invata lucruri noi.
De asemenea, te poti implica in activitati de voluntariat, care iti vor aduce numeroase recompense sufletesti si te vei bucura ca poti ajuta pe cineva in nevoie.
Sursa foto: insyncstyle.com
INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA
Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.#sanatate #fericire #dezvoltare personala # mituri sanatate #mituri despre fericire
Mituri si adevaruri despre fericire
Mituri si adevaruri despre fericire Cine nu isi doreste sa fie fericit si implinit? Insa, pentru a dobandi fericirea, primul pas este sa iti analizezi propriile conceptii despre aceasta. Afla mai jos care sunt miturile si adevarurile despre cel mai dorit lucru din lume: fericirea.- 2012-11-07 2012-11-07
Articole din dezvoltare-personala
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut