INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dezvoltare personala

#ora de trezire #trezire

La ce ora este bine sa te trezesti dimineata? Stiinta a decis!

 

Ora de trezire ideala poate varia de la o persoana la alta. Specialistii spun insa ca trezirea devreme are beneficii multe pentru sanatatea. La ce ora ar trebui sa ne trezim?

Specialistii in somn sustin ca este indicat sa ne trezim intre ora 5:00 si ora 7.00 dimineata. Ritmul circadian, cunoscut si sub numele de ceasul biologic, regleaza diverse functii fiziologice si psihologice ale corpului. Acesta este influentat de ciclurile de lumina si intuneric si joaca un rol extrem de important in stabilirea perioadelor de somn si veghe. 

In mod traditional oamenii se trezeau cu rasaritul soarelui si se culcau cu apusul, insa in zilele noastre, in societatea moderna, aceste ritmul sunt perturbate de cerintele vietii cotidiene. 

Care este ora ideala de trezire

Aceasta ora ideala de trezire poate varia de la o persoana la alta. Cercetarile arata ca trezirea devreme are multe beneficii pentru sanatate. In general, specialistii in somn recomanda sa ne trezim intre 5:00 si 7:00 dimineata.  Pe ce ze bazeaza aceasta recomanda:

Sincronizarea cu Ritmul Circadian

Trezirea in jurul orei 6:00 dimineata se aliniaza cu ritmul circadian natural al corpului. Acesta din urma regleaza productia de melatonina, hormonul somnului, si cortizolul, hormonul stresului. Acest sincronizare poate ajuta la mentinerea unui ciclu de somn regulat si poate contribui la o stare generala mai buna de sanatate.

Beneficii din punct de vedere psihologic

Potrivit studiilor, persoanele care se trezesc devreme sunt mai productive si au o stare mentala mai pozitiva pe intreg parcursul zilei. 

Impact asupra performantei cognitive

Oamenii care se trezesc dimineata devreme au raportat o imbunatatire a functiilor cognitive, inclusiv a memoriei si a concentrarii. Acest lucru se datoreaza faptului ca odihna adecvata si trezirea intr-un moment optim permit creierului sa fie bine odihnit si pregatit pentru activitatile zilnice.

Beneficiile trezirii devreme. Cum iti ajuta sanatatea

Trezirea devreme are o multime de beneficii pentru sanatate. Acestea contribuie la o viata mai lunga si mai sanatoasa

  • imbunatatirea sanatatii mintale - nivel scazut de stres si anxietate
  • reglarea greutatii corporale - studiile arata ca trezirea devreme este asociata cu o mai buna reglare a greutatii corporale
  • cresterea productivitatii - trezirea devreme permite un inceput mai productiv al zilei
  • calitatea somnului - o rutina de trezire ajuta la stabilizarea ritmului circadian si poate imbunatati calitatea somnului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare