Dezvoltare personala

#epilare definitiva #epilare

Ingrijirea necesara dupa tratamentul de epilare definitiva

Pielea este cel mai mare organ ce face parte din corpul omenesc. Ea reprezinta bariera de aparare care ne protejeaza de razele ultra-violete ale soarelui, microbi si alti agenti agresivi din mediul inconjurator. Desi pielea noastra este destul de rezistenta, este necesara ingrijirea ei zilnica, in special atunci cand decizi sa faci epilare definitiva.

 

Epilarea cu laser devine din ce in ce mai repede o metoda tot mai populara de a indeparta parul nedorit de pe corp. A devenit un fel de binecuvantare cereasca pentru femeile care nu au timp sa se epileze lunar la salon sau care nu suporta durerea epilarii cu ceara. Este o solutie si pentru fetele care s-au saturat sa se rada pe picioare o data la doua zile.

Deja stii cum functioneaza aceasta tehnica si, daca ai aplicat-o deja, vrei sa stii ce ai de facut pentru a-ti ingriji pielea care a trecut prin cateva sedinte de epilare definitiva. Deoarece foliculul de par este pur si simplu prajit, epilarea definitiva are putea lasa pielea dureroasa si foarte iritata. De aceea, este necesara ingrijire mai speciala decat de obicei.

Daca nu ai apucat sa discuti despre ingrijirea de dupa epilarea definitiva cu doctorul dermatolog sau cosmeticiana, iata cateva sfaturi la indemana ta:

  • Cumpara o crema calmanta. Este important ca pielea sa se recupereze total pentru a evita ranirea ei. Crema calmanta trebuie aplicata dupa fiecare tratament, ceea ce va reduce roseata, disconfortul si alte efecte secundare. Cremele si gelurile pe baza de aloe vera sunt cele mai recomandate.
  • Daca ai pielea sensibila, foloseste crema cu factor de protectie cat mai mare (20, 50 sau chiar mai mare). Pielea tratata cu laserul este in special vulnerabila la contactul direct cu razele soarelui, mai ales pielea inchisa la culoare.
  • Evita expunerea la caldura, cum ar fi dusurile fierbinti si sauna, pentru cel putin 24-48 de ore.
  • Nu te programa pentru tratamentul de epilare cu laser daca iei antibiotice. Aceasta restrictie se aplica pana la 2 saptamani dupa ce termini medicatia.
  • Aplica pachete cu gheata pe pielea tratata pentru a reduce durerea; de asemenea, poti aplica gheata pe piele si inainte de tratament, pentru a amorti zona, ca un fel de anestezic local.
  • Evita produsele de machiaj pentru cel putin 48 de ore, cu exceptia machiajului mineral ce poate fi folosit post tratament.
  • Evita pensatul, epilarea cu ceara sau electroliza deoarece epilarea definitiva are nevoie ca foliculul de par sa fie viu.
  • Daca vei aplica tratamentul in zona axilelor, programeaza-ti sedintele dimineata pentru a evita folosirea deodorantului si a parfumului inainte de tratament.
  • Daca vei aplica tratamentul in zona fetei, nu folosi creme antiacneice si nici masti pentru ten sau produse exfoliante.
  • Timp de cel putin 3 zile dupa tratament, nu folosi produse cosmetice ce contin parfum in zona axilelor sau zona intima.
  • Pe intreaga durata a tratamentului, doar rade parul care cade sau care creste din nou.
  • Dupa doua zile, poti folosi produse de machiaj sau creme pentru a combate roseata.

Inrosirea pielii, umflarea, senzatia de caldura, sensibilitatea crescuta precum si mancarimea pot aparea temporar in zonele tratate, chiar imediat dupa tratamentul de epilare definitiva. In cazul in care acestea nu dispar dupa cel mult 2 zile, informeaza imediat doctorul dermatolog cu care ai lucrat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare