Dezvoltare personala

#cariera #inel logodna #logodna #viata profesionala #pericole cariera

Inelul de logodna, pericol pentru cariera?

Inelul de logodna , simbolul iubirii si al unei promisiuni, nu este atat de inocent pe cat pare. Un inel de logodna scump si impresionant ar putea deveni un pericol pentru cariera.



Dintre toate bijuteriile, inelul de logodna are potentialul de a fi cel mai impresionant. Afla cum un inel de logodna iti poate face probleme la un interviu de angajare, dar si la slujba.

Dupa mai multi ani de criza economica mondiala , un inel opulent poate starni sentimente negative din partea celor din jur. Femeile pot fi mai des judecate pentru un inel de logodna scump fata de barbati pentru un ceas la fel de scump.


Inelul de logodna si interviul de angajare


Pentru toti specialistii in resurse umane, tinuta candidatilor la un interviu de angajare ofera multe indicii asupra problemelor care ar putea aparea in cazul in care obtin postul.

Orice element care distrage atentia de la ce spui la un interviu are un impact negativ asupra sanselor tale de a obtine locul de munca.

Inelul de logodna opulent, uneori cu o piatra mare, montata luxos, va atrage cu siguranta atentia recrutorilor sau o viitorului tau sef.

La interviul de angajare, tinuta conteaza mult si prin prisma cerintelor salariale. Daca dai impresia ca porti un inel care costa cat o masina, recrutorul ar putea fi descurajat de la inceput, crezand ca nu vei accepta oferta lui salariala.

Mai mult, insasi prezenta inelului de logodna iti poate scadea sansele de angajare prin implicatiile indirecte pe care le ofera: nunta si copii. Recutorii si angajatorii nu au voie sa te discrimineze legal, dar vor fi cu siguranta mai tentati sa angajeze o femeie sau un barbat singur, care nu are planuri pentru un concediu lung pentru luna de miere.

Un alt mesaj pe care inelul scump de logodna il poate transmite este acela ca nu ai cu adevarat nevoie de slujba pentru care aplici. Angajatorii vor in general sa gaseasca oameni care sa se implice in munca lor si care sa nu fie tentati sa plece la prima neplacere si sa-l lase din nou cu un post vacant .

Daca inelul si tinuta ta transmit mesajul ca la dispozitie fonduri pentru o viata conforabila si fara sa muncesti, acesta ar putea fi un dezavantaj fata de ceilalti candidati.


Inelul de logodna si sansele de promovare


Din pacate, inelul de logodna nu prezinta probleme doar la angajare, el poate afecta viata ta profesionala si daca ai un loc de munca permanent prin simpla sa aparitie.

Studiile arata ca managerii sunt mai putin tentati sa promoveze oamenii care dau dovada de un interes mai puternic pentru viata personala fara de cea profesionala, astfel ca inelul poate avea un impact negativ pentru cariera ta.

Chiar daca tu vezi in inel un mesaj pozitiv "Acum sunt implinita pe toate planurile", sefii tai ar putea vedea cu totul altceva: "Ma pregatesc de copiii si de un concediu de maternitate lung".

Inelul de logodna opulent poate fi un obstacol si atunci cand se discuta cresterile salariale. Chiar daca ar trebuie sa fie obiectiv, seful tau poate decide sa creasca salariul unei alte angajate, care poate ca nu munceste la fel de mult ca tine, dar care nu pare ca o duce la fel de bine ca si tine, din punct de vedere financiar.

Tine cont de impactul pe care il poate avea inelul de logodna opulent asupra vietii tale profesionale si evita sa-l porti cel putin la interviul de angajare, unde impactul lui negativ poate fi cel mai mare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare