Dezvoltare personala

#fericire #feiricire barbati #studiu #dezvoltare personala

De ce au nevoie barbatii pentru a fi fericiti

Desi este o notiune abstracta, fericirea ramane una dintre principalele preocupari ale noastre. In cele mai multe cazuri, acest termen se refera la mentinerea sanatatii, la implinirea profesionala si la buna functionare a vietii amoroase. Dar daca ne gandim strict la sexul masculin, oare ce ii face pe barbati fericiti?

Cercetatorii Universitatii Harvard au derulat un studiu pe o perioada de 75 de ani cu scopul de a determina cu precizie care sunt lucrurile care le aduc barbatilor fericirea. Studiul a fost realizat prin observarea a 268 de barbati si a inclus informatii psihologice, antropologice si fizice, dovedind cat de cuantificabili sunt factorii care aduc fericirea sexului tare.

George Vaillant, coordonatorul studiului pe o perioada de peste 30 de ani, a publicat in 2012 cartea "Triumful experientei", in care sunt dezvaluite rezultatele celor 75 de ani de cercetare (studiul a inceput in anul 1938).

Cauzele pentru care barbatii sunt nefericiti

Rezultatele studiului arata ca alcoolismul este tulburarea cu cea mai mare putere de distrugere si cauza principala atat a divorturilor, cat si a deceselor, alaturi de fumat.

In ceea ce priveste viata amoroasa si activitatea sexuala, barbatii caracterizati prin conservatorism politic sunt in dezavantaj fata de cei cu optiuni liberale. Primii isi incheie activitatea sexuala in jurul varstei de 68 de ani, pe cand cei din urma abia la 80 de ani.

De ce au nevoie barbatii pentru a fi fericiti?

Vaillant spune in cartea sa ca exista o legatura puternica intre buna desfasurare a relatiilor, sanatatea si fericirea barbatilor, demonstrand ca acest lucru se reflecta inclusiv in reusita profesionala a acestora.

Astfel, barbatii care au beneficiat de relatii satisfacatoare sunt remunerati cu salarii mai mari decat cei singuri sau decat cei cu relatii mai reci, deci au fost mai fericiti.

Cea mai intriganta dezvaluire a studiului ramane cea conform careia relatia barbatilor cu mamele lor determina fericirea si bunastarea.

In concluzie, cea mai importanta descoperire a studiului Grant ramane aceea ca fericirea barbatilor isi are originile in iubire. Asa ca iata ce ii face fericiti pe barbati: dragostea nemarginita a mamelor, a sotiilor, a copiilor si a tuturor persoanelor dragi din viata lor!

Sursa foto: yourpowerfulmind-coaching.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii