Dezvoltare personala

#model #vedeta #complexe #complimente #realizari #stil #calitati

Cum sa te simti bine in pielea ta

 

Aspectul fizic reprezinta cartea de vizita a fiecarei persoane, insa acest lucru poate da de multe ori batai de cap. Obsesia pentru perfectiune a vedetelor se transforma, de multe ori, in depresiile oamenilor de rand care nu vor putea atinge, in ceea ce priveste aspectul fizic, astfel de modele. Coboara cu picioarele pe pamant si invata sa te simti bine in pielea ta.

 

 

Pasul 1. Constientizeaza-ti calitatile

Nu trebuie sa ai dimensiuni de top-model pentru a fi o persoana interesanta si atragatoare. Daca te simti complexat in legatura cu aspectul fizic, incearca sa treci peste aceasta etapa punandu-ti in valoare calitati mult mai importante, care nu tin neaparat de felul in care arati.

Alcatuieste o lista cu cinci calitati ale tale, pe care nu ai vrea sa le schimbi. Atentie! Acestea nu trebuie sa faca referire la aspectul corpului. De exemplu, esti generos, muncitor, iti place sa ii ajuti pe ceilalti etc.

Vorbeste cu parintii sau fratii tai si intreaba-i cum se simteau ei la varsta ta, daca treceau prin aceleasi dileme ca tine, aveau aceleasi nemultumiri etc. Afla cum au reusit sa treaca peste astfel de momente.

Pasul 2. Limiteaza-ti timpul petrecut in fata oglinzii

Nu sta jumatate de dimineata sa te aranjezi inainte sa iesi in oras si nici nu te opri in fata fiecarei vitrine sa te admiri. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii neglijent, dar incearca sa nu te opresti asupra tuturor detaliilor. Nu transforma grija pentru aspectul fizic intr-o obsesie, pentru ca ai toate sansele sa ratezi lucrurile mai importante din viata.

De asemenea, nu te raporta la persoane din reviste sau de la televizor. Acestea petrec ore intregi la coafor sau in cabina de machiaj pentru a arata impecabil.

Pasul 3. Rasfata-te

Nu transforma aspectul fizic intr-o obsesie, dar rasfata-te. O baie calda, aromata, o lotiune de corp , o masca preparata in casa, toate acestea te vor relaxa si in acelasi timp iti vor da incredere in tine. De asemenea, renunta la momentele in care te cuprinde lenea.

Nu te trezi la amiaza doar pentru ca ti-e lene sa te dai jos din pat. Incepe ziua de dimineata, cu un dus revigorant si ai grija ca hainele sa aiba un aspect ingrijit, la fel cum ar trebui sa arate parul si mainile tale.

 Pasul 4. Transforma mesele intr-un moment special

Renunta la mancarea tip fast-food si incepe sa iti pregatesti singur ceea ce vrei sa mananci. Nu trebuie sa stai ore in sir in bucatarie pentru a gati ceva delicios si sanatos. Incearca sa prepari mancaruri simple, dar pe care le vei gati cu dragoste. Nu ezita sa iti aranjezi si masa. O muzica in surdina sau dimpotriva, un mic dejun pe ritmuri alerte, o lumanare decorativa aprinsa pe masa  -  toate acestea iti vor incanta simturile.

Pasul 5. Invata sa accepti si sa faci complimente

Daca cineva iti spune cat de bine arati astazi, nu te fastaci si nu incerca sa gasesti scuze pentru asta. Spune pur si simplu multumesc si incearca sa te simti bine. In plus, te vei simti mult mai bine in pielea ta daca vei face complimente sincere celor din jur. Faptul ca aduci unei persoane un zambet iti va transmite o stare de bine .

Pasul 6. Vorbeste despre realizarile tale

Seful tau ti-a laudat astazi proiectul la care ai lucrat atat de mult? Atunci impartaseste aceste momente cu familia si prietenii. Nu inseamna ca te lauzi, dar  e vei simti foarte bine in pielea ta atunci cand vei imparti cu cei dragi tie realizarile tale. Incearca sa intelegi ca fiecare persoana este speciala, iar o realizare a da reprezinta faptul ca ai fost cel mai bun.

Pasul 7. Nu te ingrijora daca ai zile cand nu te simti bine

Nu e nicio problema sa experimentezi si perioade in care nu te simti pur si simplu in largul tau. Nu esti nici trist, dar nici fericit. Toata lumea trece prin asta, este doar viata de zi cu zi. Ai putea totusi sa iti stimulezi starea de spirit. De exemplu, urmareste un film bun, fa o baie relaxanta , citeste un articol interesant, vorbeste la telefon cu prietenii sau familia, ingrijeste un animal de casa etc. Cauta satisfactia si in lucruri marunte.

 Pasul 8. Dezvolta-ti un stil personal

Imbraca-te cu haine care sa te avantajeze si in care sa te simti bine, Daca nu dispui de un buget pentru a-ti mai schimba garderoba, atunci fii creativ si incearca niste combinatii unice in functie de hainele pe care le ai. Consulta paginile de moda din reviste sau de pe internet si inspira-te de la profesionisti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare