Dezvoltare personala

# cum sa fii politicos #persoana politicoasa #mediu

Cum sa fii politicos indiferent de mediul in care te afli

Adevarata politete este cea care tine usile deschise si te transforma intr-o persoana agreabila, care lumineaza camera in care intra. Este un semn de buna crestere si educatie si va aduce un plus de eleganta si prestanta prezentei tale, oriunde te-ai afla. Iata cum se recunosc oamenii politicosi.

Oamenii politicosi spun "Te rog" si "Multumesc"

Regula de aur a bunelor maniere consta in a invata sa spui "Te rog" si "Multumesc", ori de cate ori soliciti sau primesti ceva. Acestea sunt ingredientele de baza ale politetii si functioneaza cu succes in orice situatie. Nu esti nicioada prea batran pentru a arata bunatate si recunostinta fata de cei din jur si, iar varsta nu va impune respect celor din jur, daca nu esti politicos.

Oamenii politicosi nu ating oamenii fara permisiune

Dincolo de o strangere de mana, oamenii politicosi isi fac un obicei din a nu-i atinge pe altii fara permisiune. Astfel se respecta spatiul personal si situatiile jenante in care cel atins se poate simti incomod. Inainte de a atinge o persoana straina, crere-i permisiunea.

Oamenii politicosi isi recunosc greselile

A gresi nu este distractiv pentru nimeni, dar o persoana politicoasa va recunoaste cand a gresit, isi va asuma responsabilitatea pentru greseala si va face tot ce este posibil pentru a o corecta. Din pacate, unora nu le place sa recunoasca cand gresesc si au tendinta de a deveni aroganti cand li se atrage atentia.

Oamenii politicosi nu pun intrebari personale

A pune intrebari personale nu este o abordare corecta pentru a afla mai multe lucruri despre cineva. Chiar daca arzi de curiozitate, incearca sa pastrezi limita, oferindu-i celeilalte persoane posibilitatea sa iti ofere voluntar informatii desprea ea insasi. Oamenilor le place sa vorbeasca despre ei insisi, dar o persoana politicoasa va lasa destainuirile la alegerea fiecaruia, fara sa insiste in a afla detalii personale.

Accepa usor corectiile

Oamenii politicosi nu se tem sa recunoasca ca nu stiu ceva si nu vor ezita sa puna intrebari. A fi vulnerabil in acest fel nu este un semn de slabiciune, ci o forta, cei din jur respectandu-te pentru onestitate. Nu transforma insa intrebarile intr-un interogatoriu si asigura-te ca esti politicos cand le pui.

Ii fac pe altii sa se simta confortabil

Oamenii politicosi respecta intimitatea si spatiul celor din jur, avand capacitatea de a-i lasa sa se simta in largul lor. Ei intuiesc cand situatia poate deveni incomoda si sunt capabili sa faca acele mici gesturi care pot remedia imediat situatiile neplacute.

Nu te intrerup cand vorbesti

Unul din pacate cardinale ale lipsei bunelor maniere este sa intrerupi o persoana care vorbeste. Oamenii politicosi nu o vor face, ei fiind buni ascultatori. In loc sa te concentrezi pe ceea ce vrei sa spui in continuare, fii atent la cuvintele interlocutorului, asculta-l si lasa-l sa-si termine ideea fara sa-l intrerupi.

Au un limbaj corporal politicos

Nu este suficient sa spui cuvinte politicoase daca limbajul corporal spune cu totul ci cu totul altceva. Oamenii politicosi au un limbaj corporal adecvat, in totala concordanta cu cuvintele pe care le spun. Ei mentin contactul vizual si pastreaza o pozitie deschisa in timp ce comunica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului