Atractia este acel “ceva”, magnetismul pe care unii oameni il respira prin toti porii si reusesc sa atraga privirile celor din jur. Ii privim cu admiratie si ii invidiem pentru ca reusesc, parca, sa aiba succes atat in viata personala, cat si in cariera. Aceste persoane sunt atractive pentru ca stiu intotdeauna cum sa isi puna in valoare atuurile si sa farmece cu personalitatea lor.
Ce inseamna sa fii atractiv?
Ca si frumusetea, atractia este un lucru subiectiv si greu de definit. Insa, exista persoane care capteaza atentia tuturor sau pur si simplu reusesc sa “umple” o incapere cu prezenta lor.
Sa fie vorba de trasaturile fizice? Incadrarea intr-o categorie de frumusete nu reprezinta principalul ingredient al atractiei. Aceasta vine din interior, din personalitate, incredere in tine, fericire.
Ai incredere in tine!
Increderea in tine te poate face sa radiezi si acest lucru atrage atentia celor din jur. Este atat de bine sa fii in preajma unei persoane care iti influenteaza dispozitia si parca te indeamna sa fii pozitiv si sa iti valorifici calitatile.
Este imposibil sa nu fi citit in vreo revista cum, de exemplu, majoritatea oamenilor se simt atrasi de increderea in sine pe care o degaja o anumita persoana, si nu de aspectul fizic al acesteia.
Cum poti sa capeti incredere in tine? In primul rand, trebuie sa te descoperi si sa te cunosti foarte bine. Incearca sa nu te mai compari cu ceilalti si sa te simti bine in pielea ta. Poate suna ca un cliseu , dar fiecare persoana este unica si tu nu faci exceptie de la regula.
Nu incerca sa fii ceva ce nu se potriveste personalitatii tale. Mai bine iti dezvolti aptitudinile si iti cultivi calitatile pe care le ai. Fa o lista cu acestea, pentru a le constientiza mai bine. Vei putea astfel sa iti folosesti calitatile si in ceea ce priveste viata profesionala.
Un pic de maniere
Sunt gesturi mici, dar care au intotdeauna efect. Te fac sa te simti mai multumit de tine si castiga respectul celor din jur. Cu toate acestea, multi declara ca oamenii manierati sunt pe cale de disparitie. Fa-ti timp sa deschizi usa pentru o doamna sau o persoana in varsta, invata sa spui “multumesc”, elimina expresiile vulgare din limbajul tau, nu arunca gunoiul pe strada etc.
Zambeste
Keira Knightley spunea ca, daca te duci la un casting si nu stii ce sa faci, atunci pur si simplu lesina si in felul acesta captezi atentia tuturor. Poate ca, in contextul unei vieti din afara cadrelor de film, lesinul este o situatie extrema. Cu siguranta, un zambet prietenos iti va crea o imagine atractiva si accesibila.
Cu totii tindem sa apreciem persoanele care sunt pline de viata, care par ca nu au niciun fel de grija, iar un zambet te poate, de multe ori, binedispune. Nu iti crea o imagine de persoana inabordabila, dura; zambeste si lasa-i si pe ceilalti sa se “molipseasca” cu starea ta.
Foloseste-ti umorul
Nu trebuie neaparat sa fii sufletul petrecerii si sa te remarci prin glume la care toata lumea rade cu pofta. Dar lipsa umorului chiar iti poate afecta, intr-o anumita masura, relatiile cu ceilalti, la fel cum o prezenta chiar interesanta construieste mai usor legaturi cu cei din jur.
Gandeste-te ca tutoror le face placere sa rada. O persoana care stie sa spuna o gluma buna ii binedispune pe cei din jur si le capteaza interesul si atentia. De asemenea, oamenii se simt atrasi de cei care au umor, pentru ca par acccesibili, intelegatori, flexibili.
Nu este neaparat vorba de ce spui; conteaza mai mult cum spui ceva. Daca un actor poate sa faca si cel mai banal text sa sune interesant, pentru ca stie cum sa ii dea valoare, asa si tu poti sa iti pui in valoare stilul de umor pe care il ai.
Nu exista o reteta care sa fie universal valabila si in nici un caz nu este vorba sa stii pe de rost o gramada de glume, care pot fi considerate de catre altii nesarate. Dar ai putea, de exemplu, sa dai o nota amuzanta unei conversatii. Poate ca relatezi o intamplare din viata ta si alegi sa faci haz de necaz sau vrei sa detensionezi o situatie printr-o gluma referitoare la subiect. Sunt mici accente, dar care iti “indulcesc” imaginea, facandu-te mai atragator.
Sustine-ti propriile idei
O persoana informata care poate purta o conversatie despre aproape orice subiect, devine o prezenta interesanta. Nu inceta sa iti hranesti cultura generala, pentru ca in orice moment te poti intalni cu persoane pentru care va conta prima impresie.
Aceasta reiese de multe ori din conversatiile scurte de 5, 10 minute, despre lucrurile banale ca, de exemplu, o stire din ziua respectiva. Invata sa iti formezi un punct de vedere pe care sa il poti sustine cu argumente solide, decat sa arunci vorbe la intamplare si sa fii prins pe picior gresit.
Un pic de stil
Prima impresie conteaza si, de cele mai multe ori, acele persoane care reusesc sa acapareze o incapere, sunt foarte bine puse la punct. Nu este vorba despre o vestimentatie scumpa de la o casa de moda exclusivista; stilul inseamna, in primul rand, respectul pentru aspectul fizic. Aceasta include un aspect curat si ingrijit, cu o tinuta potrivita contextului respectiv.
Incearca sa incluzi si elemente care iti pun in valoare trasaturile si merg in ton cu personalitatea ta. Ar fi indicat ca, inainte de a te prezenta la orice fel de intalnire, sa te informezi asupra codului vestimentar necesar.
“Ingredientele” prezentate sunt doar cateva dintre cele care pot face o persoana mai atragatoare. Pe tine ce te atrage la ceilalti?