INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dezvoltare personala

#craciun #munca #petrecere

Cum sa faci fata cu brio petrecerii de Craciun de la job

In perioada sarbatorilor, multi uita ca petrecerea de Craciun de la job nu inseamna renuntarea la "codul de conduita" impus la orice loc de munca.

Chiar daca petrecerea de Craciun organizata de firma la care lucrezi este organizata intr-un local si nu la birou, trebuie sa tii cont de cateva reguli simple pentru a face fata cu brio ocaziei in fata colegilor si a sefilor.

Mancarea si bautura trebuie consumate cu moderatie, iar tinuta trebuie sa fie potrivita ocaziei, nici excesiv de eleganta, nici sportiva. Evita tinutele extravagante. Chiar daca petrecerea de Craciun este o ocazia pentru a interactiona cu colegii intr-un cadru festiv, nu face excese atunci cand vine vorba de garderoba si machiaj.

Bunele maniere dicteaza ca nu trebuie sa te duci la petrecerea de Craciun pe stomacul gol. Mananca inainte, chiar daca stii ca vor fi bunatati. Risti sa te trezesti cu un pahar in mana pentru un toast pe care nu il poti refuza. Evita sa bei pe stomacul gol, deoarece nu trebuie sa renunti complet la inhibitii in fata colegilor nici chiar in asemenea ocazii.

Daca ai o persoana apropiata in care ai incredere la job, stabileste cu el sau ea un pact in care fiecare sa-l opreasca pe celalalt daca exagereaza. Aveti grija unul de celalalt, atunci cand se incep dansurile lascive si flirturile cu seful,  este foarte bine sa ai pe cineva care sa-ti cheme un taxi si sa te trimita acasa.

 

Asa DA

 

Respecta ora de pe invitatie. Chiar daca alti colegi aleg sa intarzie pentru a ajunge dupa ce petrecerea s-a insufletit, seful ar putea sa priveasca intarzierea la petrecere ca si intarzierea intr-o zi obisnuita de lucru.

Inainte sa incepi sa mananci si sa bei, saluta pe toata lumea si schimba cateva cuvinte pentru a intretine atmosfera.

Daca ai clienti pe care i-ai invitat la petrecerea de Craciun a firmei, starea lor buna devine datoria ta. Nu-i abandona inainte de a le face cunostinta cu alti colegi cu care sa aiba ceva in comun.

Incearca sa-ti tii intotdeauna mana dreapta libera pentru a saluta colegii, superiorii si invitatii. Evita glumele care ar putea jigni pe cineva si limbajul vulgar. Nu vrei sa ai regrete cand te trezesti a doua zi de dimineata.

Daca la petrecerea de la job angajatii sunt incurajati sa-ti aduca partenerii, acorda atentie tuturor. O impresie placuta facuta sotiei sefului poate deveni usor impresia placuta a sefului.

Petrecerea de Craciun de la job iti poate oferi ocazia sa discuti cu superiorii sefului tau. Gandeste-te inainte la subiecte de discutie pe care le-ai putea aborda cu ei pentru a face o impresie buna.

Cel mai important lucru pe care il poti face la petrecerea companiei este sa te simti bine si sa-i incurajezi si pe altii sa se simta bine. Daca contribui la buna dispozitie, sefii tai te vor vedea ca pe un lider natural.

 

Asa NU

 

In cazul in care stii ca prezenta este obligatorie, nu iti face alte planuri. Daca tot colegii tai vor fi prezenti, absenta ta nu va fi pe placul sefului.

Nu consuma prea mult alcool si nu vorbi foarte tare. Superiorii sefului tau s-ar putea sa nu-ti tina minte numele, insa nu iti vor uita fata cand vine vorba de o promovare.

O mare greseala este sa-ti petreci intreaga seara discutand detalii despre munca cu colegii tai. Chiar daca nu este o petrecere cu prietenii tai, scopul acestei ocazii este de a te destinde alaturi de colegi, nu de a stabili planuri de afaceri.

Nu discuta niciodata cu sefii tai despre salariu, concediu sau alte beneficii la petrecerea de Craciun. Acest pas gresit te poate costa pe termen lung.

Chiar daca ai pus ochii pe un coleg sau o colega de mai mult timp, petrecerea de la job nu este momentul cel mai potrivit pentru a deschide subiectul. Chiar daca nu se intampla nimic, colegii tai ar putea gasi motive de barfa care te vor urmari in noul an.

 

Daca ai inteles ca petrecerea de Craciun de la job nu este atat o petrecere, cat o ocazie semiformala in care sa socializezi cu colegii de munca, esti pe drumul cel bun.

Nu-ti petrece tot timpul cu un grup restrans de apropiati. Acorda atentie si persoanelor cu care nu te intelegi prea bine, deoarece un moment vesel la petrecerea de Craciun se poate transforma intr-o amintire placuta si poate imbunatati relatiile la job pe termen scurt si mediu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare