Dezvoltare personala

#carisma #carismatic # persoana carismatica # persoana sociabila

Cum sa devii o persoana carismatica

Cu siguranta ai observat abilitatea unor persoane de a capta atentia imediat ce intra in discutie cu cineva. Indiferent de statutul social sau de impactul estetic pe care il produc, acesti indivizi carismatici reusesc sa fie in centrul atentiei la scurt timp dupa ce intra in contact cu un grup social.

Oamenii inzestrati cu minunatul dar al carismei manifesta un soi de magnetism ce le asigura o imagine increzatoare si atractiva, pe care cei din jur o admira si o idealizeaza.

Spre deosebire de alte calitati care pot deschide multe usi, precum frumustetea, norocul sau bunastarea materiala, carisma este un atu pe care il poate dezvolta oricine cu minim efort, urmarind doar cativa pasi simpli, usor de pus in practica.
 

Relaxeaza-te


Carisma presupune, in esenta, transferul energiei tale catre alte persoane. Daca vei transmite anxietate si stres, receptorii tai se vor simti respinsi. In schimb, daca inspiri echilibru, relaxare si liniste, ceilalti din jur isi vor dori sa fie in preajma ta, te vor admira si vor accede la starea ta de spirit.
 

Incearca sa pari increzator in propriile forte


Increderea in sine exprima credibilitate. In prima instanta, imbunatateste-ti postura. Nimic nu te va ajuta mai mult sa pari increzator in tine decat sa pastrezi o linie a corpului dreapta, eleganta, fireasca.

Atentie la ceea ce emiti prin limbajul corporal, orienteaza-te mereu cu fata spre cel caruia te adresezi si tine-ti mainile departe de chip. Incearca sa pari cat mai senin.

La fel de important este sa nu adopti o pozitie de superioritate fata de interlocutori, ci trateaza-i pe toti in mod egal. Daca vei oferi respect, cu siguranta il vei primi inapoi.
 

Ai grija la atitudine


Renunta la orice tendinta de ingamfare, infatuare, orgoliu excesiv si lauda de sine. O asemenea atitudine nu va genera decat reactii ostile.
 

Accepta-ti sentimentele


Nu te teme sa simti furie, durere, tristete sau apatie si nu iti reprima trairile. A-ti asuma sentimentele este un alt motiv pentru care ceilalti vor empatiza si te vor considera o persoana autentica. Atentie insa, controlul este si el necesar, atunci cand circumstantele il impun.
 

Foloseste limbajul corporal in mod eficient


O caracteristica esentiala a oamenilor carismatici este abilitatea de a folosi limbajul corporal in mod eficient atunci cand comunica.

Analizeaza-ti gesturile proprii si defineste-le: in discurs, ele spun despre tine ca esti emotionat, nepasator si plictisit sau iti intaresc ideile pe care vrei sa le transmiti?

Exerseaza-ti limbajul trupului in oglinda si vezi care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le imbunatatesti la comunicarea ta non-verbala.
 

Gandeste inainte sa vorbesti


Gandeste-te bine la mesaj inainte sa vorbesti, astfel incat fiecare cuvant al tau sa conteze cu adevarat atunci cand il pronunti. In mod surprinzator, cu cat momentele de liniste sunt mai lungi, cu atat creste probabilitatea de a spune ceva interesant.
 

Vorbeste cu convingere


Felul in care spui ceva este la fel de important precum informatia in sine. Intonatia ta trebuie sa exprime convingere, sa fie intr-o nota relaxata si coerenta, clara.
 

Trateaza-i pe ceilalti asa cum ti-ar placea sa fii tratat


Incearca sa le dai senzatia celor din jurul tau ca sunt importanti, asculta-i in mod activ atunci cand iti vorbesc, mentine contactul vizual si asigura-i ca receptionezi informatiile dand din cap aprobator,de pilda.

Toate aceste idei, adaptate propriei personalitati, pot transforma pe oricine intr-o persoana carismatica .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare