Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dezvoltare personala

#voluntariat #imparte.ro # contract de voluntariat

Contractul de voluntariat

Legea voluntariatului din Romania defineste voluntariatul ca fiind o activitate de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica in folosul altora, fara a primi vreo contraprestatie materiala.

Sfera de interes a celor care desfasoara activitatea de voluntariat poate cuprinde diverse domenii, cum ar fi: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, domeniul medico-sanitar, cultural, artistic, filantropic, religios, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar.
 

Definitia contractului de voluntariat


Potrivit normelor in vigoare, activitatea de voluntariat se desfasoara pe baza unui contract incheiat in forma scrisa, sub sanctiunea nulitatii absolute, intre voluntar si organizatia gazda.

Un model de contract de voluntariat poate fi vizualizat aici.

Organizatia gazda, cea pentru care se face activitatea de voluntariat, are obligatia de a pastra un registru de evidenta a voluntarilor, a duratei si tipului de activitate desfasurata de acestia.

In conditiile in care partile convin ca este oportun un contract de voluntariat, acesta se va incheia in doua exemplare, din care unul se pastreaza in mod obligatoriu in evidenta persoanei fizice.

Citeste continuarea articolului pe Imparte.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii