Dezvoltare personala

#reguli de eticheta #actiuni #oameni #eticheta

9 reguli de eticheta la care nu trebuie sa renuntam niciodata

Bunele maniere evolueaza, insa nu trebuie niciodata sa dispara. Ele sunt o baza pentru o viata eleganta si bazata pe frumos si dezvoltare personala. Iata cateva reguli de eticheta la care nu trebuie sa renuntam niciodata:

1. Sa raspunzi la invitatii

Este important sa raspundem la invitatii oricand in timp util si de fapt cat mai repede cu putinta. Se intampla sa primim scrisori cu invitatii la evenimente si sa le lasam pe ultima suta de metri pentru ca uneori ne este teama sa dam un raspuns negativ. Acest lucru este nepoliticos si este bine sa fie remediat.

2. Sa scoti ochelarii de soare in interior

Atunci cand saluti pe cineva este important sa iti scoti ochelarii de soare pentru ca este nevoie sa faci contact vizual cu acea persoana, altfel fiind nepoliticos. Daca esti in interior se permite sa ii pui la loc in cazul in care ai probleme cu ochii, de tipul sensibilitatii.

3. Sa returnezi telefoanele la care nu ai raspuns

In aceasta era este mai usor sa scrii un text pentru a intreba ceva sau a raspunde la un apel, insa politicos este sa suni inapoi pentru a vedea situatia in cauza.

4. Sa astepti corect la coada

Acum, intr-o perioada in care ne grabim exagerat de mult, este important sa asteptam totusi la coada intr-un mod politicos, fara sa gasim scuze pentru a intra permanent in fata celorlalti. Inca de la gradinita suntem invatati acest aspect si este bine sa continuam sa il respectam.

5. Sa deschizi usa de la lift si sa o tii asa pana cand intra toata lumea

Desi esti poate grabit si cu ochii in telefon, este bine sa te uiti in jurul tau atunci cand intri in lift si sa verifici daca mai este cineva care asteapta sa intre si pe care poti sa il lasi intamplator in urma ta.

6. Sa fii la timp oriunde

A fi la timp este o virtute in zilele noastre. Desi era normal in alte perioade, acum oamenii s-au obisnuit sa intarzie, uneori excesiv de mult, distrugand timpul altor persoane care sunt nevoite sa astepte.

7. Sa tii usa deschisa pentru altcineva

Cavalerii din trecut tineau usa deschisa oricarei femei. Acum situatiile sunt diverse si sunt intalniti des barbati care nu tin usa pentru femeile din preajma lor. Este politicos sa deschizi usa si pentru alti barbati daca esti barbat pentru ca nu este bine sa o trantesti in fata lui atunci cand intri undeva.

8. Aminteste-ti sa spui multumesc si te rog

Desi sunt cuvinte pe care parintii ne invata sa le folosim de cand suntem mici, totusi se intampla sa le uitam uneori in situatii sociale. Chiar si in situatii tensionate, politetea poate sa ajute si este bine sa spunem te rog si multumesc.

9. Sa ceri permisiunea inainte

Desi pare simplu, totusi sunt multe cazuri in care oamenii nu cer permisiunea inainte de a face un lucru care ii influenteaza pe ceilalti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului