INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dezvoltare personala

#fraze #socializare #oameni #dezvoltare personala

9 fraze pe care oamenii le folosesc fara sa-si dea seama, dar care te fac sa-i placi mai mult

Relatiile pot fi dificil de sustinut, indiferent daca sunt platonice sau romantice. Adesea, nesiguranta poate impiedica capacitatea de a stabili legaturi puternice cu alte persoane. Nu toata lumea crede ceea ce spune, dar a lua pe cineva la valoarea nominala este benefic pentru a promova aceste legaturi si pentru a sti care este pozitia ta fata de el.

9 fraze subtile pe care oamenii le spun intentionat pentru a te face sa ii placi mai mult

1. Te apreciez

Cand cineva iti spune ca te apreciaza, inseamna ca iti este recunoscator pentru prezenta ta. Ar putea spune acest lucru ca raspuns la faptul ca ii ajuti cu o sarcina, dar ar putea spune, de asemenea, ca te apreciaza doar pentru ca esti acolo cu ei. Aceasta expresie arata ca cineva te recunoaste pentru ceea ce esti, impreuna cu orice contributie pe care o aduci relatiei.

2. Imi place de tine asa cum esti

Face parte din natura umana sa vrei sa te integrezi, fie ca este vorba de a fi acceptat intr-o situatie sociala sau intr-un mediu profesional. Daca o persoana iti spune ca te place asa cum esti, inseamna exact asta: Nu se asteapta ca tu sa iti schimbi vreun aspect al personalitatii pentru ea sau pentru altcineva. Psihologul Marsha Linehan este creditat cu introducerea acceptarii radicale in gandirea occidentala. Conform definitiei sale, „acceptarea radicala se bazeaza pe renuntarea la iluzia controlului si pe dorinta de a observa si de a accepta lucrurile asa cum sunt ele acum, fara a judeca”. In contextul relatiilor, acceptarea radicala inseamna sa accepti pe cineva asa cum este, fara a-l forta sa se incadreze in vreo cutie preconceputa.

3. Cum te pot ajuta?

Expresia „Cu ce te pot ajuta?” arata dorinta unei persoane de a fi o prezenta de sprijin in viata ta. Este greu sa ceri ajutor, dar odata ce o facem, descoperim adesea ca oamenii doresc cu adevarat sa ofere ingrijire si asistenta atunci cand pot. Daca cineva te intreaba cum te poate sprijini, inseamna ca doreste sa iti fie alaturi si ca se va stradui sa iti fie de folos.

Oamenii pot folosi aceasta fraza cu tine ca o modalitate de a-ti construi increderea in ei, deoarece arata ca sunt disponibili din punct de vedere emotional si ca pot face loc oricarui conflict prin care treci.

4. Am incredere in tine

Cand cineva iti spune ca are incredere in tine, inseamna ca are incredere in tine ca persoana. Este un compliment simplu si direct, dar este si foarte puternic. A avea pe cineva de partea ta iti sporeste increderea si te face sa te simti vazut, sustinut si apreciat. Increderea in cineva ii poate creste si sentimentul de autoeficacitate, care poate fi definit ca increderea unei persoane in propria capacitate de a indeplini o sarcina.

5. Imi place energia ta

Este greu sa nu placi pe cineva care apreciaza vibratiile pe care le emani. O persoana care spune ca ii place energia ta este martora la modul in care interactionezi cu lumea din jurul tau si vede efectul pozitiv pe care il ai asupra celorlalti. Atunci cand ti se spune ca ai o energie buna, inseamna adesea ca cineva simte cele mai adevarate parti ale ceea ce esti.

6. Ma inspiri

Sa-i spui unei persoane ca te inspira este o alta modalitate simpla si directa de a-i face un compliment si de a-i da un impuls de incredere. Poate ca sunt inspirati de angajamentul tau fata de munca ta sau de grija pe care o acorzi prieteniei tale. Cand cineva iti spune ca il inspiri, te vede asa cum esti cu adevarat si ii place ceea ce vede.

7. Te rog si multumesc

Fie ca este vorba de a spune „te rog” si „multumesc” ca doua fraze separate, sau doar „te rog si multumesc” ca una singura, atunci cand cineva iti spune acest lucru, este mai mult decat un indicator de politete si bune maniere. Aceste fraze arata, de asemenea, ca cineva te are in mare consideratie. Te respecta pe tine si timpul tau, indiferent daca iti cer o favoare importanta sau ceva mai putin semnificativ. Ei recunosc ca te dai peste cap pentru ei si te apreciaza pentru asta.

8. Esti un bun ascultator

Potrivit psihologilor Carl R. Rogers si Richard E. Farson, ascultarea activa are trei componente principale: Ascultarea semnificatiei complete a ceea ce spune cineva, raspunsul la sentimentele acestuia si observarea semnelor sale nonverbale.

Ascultarea activa utilizeaza nevoia de inteligenta emotionala ridicata si un puternic simt al empatiei. Cand cineva iti spune ca esti un bun ascultator, inseamna ca se simte cu adevarat auzit de tine. Inseamna, de asemenea, ca are incredere in tine, in sensul ca este dispusa sa iti spuna lucruri pe care nu le-ar spune altora.

9. Inteleg cum te simti

Aceasta fraza subliniaza importanta validarii in relatii. Atunci cand cineva spune ca intelege cum te simti, arata ca este capabil sa isi imagineze experienta ta si ca gaseste valoare in ea, chiar daca aceasta experienta este diferita de a sa. Validarea cuiva, chiar si atunci cand nu esti neaparat de acord cu el, poate consolida legatura pe care o ai cu el. Creste sentimentul de conexiune, care este esenta experientei umane. Validarea te face sa simti ca esti valoros si important si inseamna ca esti demn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului