Dezvoltare personala

#obiective 2018 #anul nou #compozitor

7 lucruri care vor face din 2018 cel mai bun an de pana acum

Odata ce ai terminat introspectia de final de an, incepi sa astepti cu nerabdare noul an, care se aseamana cu un capitol nou dintr-o carte pe care chiar tu o scrii. Ce vei asterne intre copertile ei doar de tine depinde. Asigura-te ca e un capitol bun prin stabilirea unor obiective clare.

Pentru ca 2018 sa fie cel mai bun an de pana acum, iata cam ce ar trebui sa iti propui inca de acum:

Invata ceva nou in fiecare zi

Propune-ti sa inveti cate ceva nou in fiecare zi pentru a intelege mai bine lumea si felul in care functioneaza ea. Din fericire, internetul face incredibil de usoara invatarea de lucruri noi. Wikipedia este doar unul dintre site-urile utile in acest sens.

Practica un hobby

Orice pasiune ai merita exploatata. Hobby-urile pot scadea nivelul de stres, stimuleaza activitatea cerebrala si iti imbunatatesc capacitatea de concentrare. Prin urmare, in 2018 e momentul sa incepi sa practici un nou hobby.

Joaca-te mai mult

Jocul este o sursa importanta de relaxare inclusivpentru adulti. In plus, iti stimuleaza creativitatea si productivitatea. Un joc pe computer sau chiar un joc cu copiii, precum un Scrabble sau Nu te supara, frate! te vor ajuta sa iesi putin din rutina si sa te relaxezi.

Mananca mai putin caloric

Exista multe motive pentru care majoritatea dintre noi ar trebui sa isi stabileasca un astfel de obiectiv. Cel mai evident motiv este pierderea in greutate, intrucat excesul de kilograme produce un risc crescut pentru o serie de maladii, inclusiv boli de inima, diabet si unele forme de cancer.

Fa-ti un plan de afaceri

Propune-ti pentru anul 2018 sa iti deschizi propria afacere si incepe deja sa iei masuri in acest sens. E suficient sa fie vorba despre un business micut, insa primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti concepi un plan de afaceri. Odata ce ideile tale vor fi asternute pe hartie, vei fi mai motivata sa le transformi in realitate.

Citeste mai mult

Fa-ti o lista cu volumele pe care nu ai apucat pana acum sa le citesti, desi ti-ai fi dorit sa o faci. Apoi fixeaza lista cu un magnet pe frigider, asa incat sa iti treaca adesea prin fata ochilor. E suficient sa citesti 10 pagini pe zi. Asta inseamna in jur de 15 minute dedicate lecturii. Si vei vedea cum starea ta de spirit va fi cu totul alta, mult imbunatatita.

Petrece mai mult timp in natura

Oamenii nu sunt facuti sa stea inchisi in casa. De aceea, cu cat petreci mai mult timp in aer liber, cu atat te vei simti mai bine, vei fi mai fericita, metabolismul tau va fi stimulat si vei deveni mult mai creativa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare