Dezvoltare personala

#scapa de anxietate #ganduri #anxietate

6 minute si scapi de anxietate! Cum sa preiei controlul asupra gandurilor tale

 

Harta mentala este un instrument fascinant care iti stimuleaza imaginatia, optimizeaza gandirea si imbunatateste abilitatea de a rezolva probleme si de a invata eficient. Cum ar fi sa ai control total asupra gandurilor tale si sa iti organizezi ideile intr-un mod mult mai eficient? 

 "Viitorul este sa invatam si sa ne controlam creierul"

Costin Damasaru, doctor in psihologie, vorbeste despre importanta controlului mintii pentru imbunatatirea calitatii vietii:

 „Viitorul este sa invatam si sa ne controlam creierul, pentru ca de acolo pornesc toate, si bune, si mai putin bune. Avem rezultate foarte bune pentru persoanele care au insomnii, depresie, anxietate sau tinitus.”

Pentru a implementa  tehnici de control mental sunt folosite tehnologii avansate, cum ar fi casca cu senzori care colecteaza semnale cerebrale. „Colega mea iti va pune pe cap o casca, cu 24 de senzori care vor colecta semnalul din creierul tau. O sa stai 10 minute cu casca pe cap, iar aceasta va colecta date despre activitatea creierului tau,” spune medicul.

Astfel, Costin Damasaru arata cum se creeaza o harta mentala si ce beneficii aduce aceasta: „Noi ce facem este sa vedem ce ti-a facut viata. Punem electrozi pe cap, masuram curentul electric din creier si comparam cu un model matematic de creier perfect. Astfel, putem dezvolta protocoale de antrenament neuronale personalizate.”

Prin aceste tehnici non-invazive oamenii pot invata sa isi controleze gandurile si sa isi acceseze resursele interioare: „Recomand un anumit set de antrenamente, de obicei 15 sedinte, pentru a duce creierul din zona de supravietuire in zona de evolutie”.

Cum sa aplici aceste tehnici la tine acasa

Exista un exercitiu care te poate ajuta si pe care il poti face la tine acasa. Este vorba despre un exercitiu de respiratie, despre care se spune ca poate face minuni.

„Cand simti ca te ia un atac de panica sau ca esti anxios, inspira 2-3 pe nas si expira 2-3-4 pe gura, diafragmatic, pentru 6 minute. Se produce vasoconstrictie neuronala si creierul se relaxeaza, iar tu incepi sa vezi lucrurile diferit”, a dezvaluit medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare