Dezvoltare personala

# femeie 30 de ani #30 de ani #dezvoltare personala

6 lucruri pe care toata lumea trebuie sa le faca pana la 30 de ani

Atingerea varstei de 30 de ani prezinta o insemnatate speciala. Este varsta la care incepi sa cunosti cel mai bine cum este sa fii independent si cum sa iti stabilesti prioritatile in viata. De asemenea, exista si experiente pe care nu trebuie sa le ratezi – iar noi ti-am pregatit 6 lucruri pe care toata lumea trebuie sa le faca pana la 30 de ani.

1. Locuieste singur

Daca te apropii de 30 de ani si inca nu ai experimentat cum este sa locuiesti singur, preferand in schimb sa traiesti impreuna cu parintii tai, atunci este timpul sa schimbi acest lucru.

Sa stai singur si sa te intorci seara intr-un apartament gol poate suna putin trist. Insa, trebuie sa vezi si partile pozitive ale unei astfel de experiente – te vei putea cunoaste mai bine, vei avea ocazia sa iei propriile decizii si vei deveni mult mai responsabil.

2. Mergi intr-o excursie singur

O calatorie pe cont propriu poate fi o experienta unica! Nu numai ca vei avea un control complet asupra locului in care vei merge, a programului si a obiectivelor pe care le vei vizita, dar te va maturiza intr-o mare masura. O astfel de calatorie va fi doar a ta si despre tine, astfel incat traieste la maximum fiecare moment.

3. Inceteaza sa iti mai pese de ceea ce gandesc oamenii

In tinerete, felul in care cei din jur ne percep devine de multe ori principalul mod de a ne ghida actiunile. Insa, pana la varsta de 30 de ani trebuie sa constientizezi ca atunci cand iti pasa prea mult de ceea ce gandesc oamenii despre tine, nu faci decat sa pierzi sanse importante si sa iti traiesti viata in conditiile impuse de ceilalti.

Concentreaza-te asupra propriei tale persoane si a lucrurilor pe care iti doresti sa le realizezi, fara a tine cont de ceea ce ar putea crede altii despre tine.

4. Fii prieten cu parintii tai

Pe parcursul vietii, avem tendinta de a ne percepe parintii in diverse moduri – in copilarie ii privim ca pe niste eroi, in adolescenta ii transformam in figuri autoritare, in timp ce dupa 20 de ani incepem sa realizam ca practic sunt si ei oameni, cu sentimente si greutati.

Odata cu propria maturizare, poti incepe sa iti intelegi mai bine parintii. Iar crearea unei relatii de prietenie cu acestia va deveni cel mai placut sentiment pe care il vei avea vreodata.

5. Gazduieste o cina

Cu toate ca planificarea unui meniu, cumpararea ingredientelor si gatirea unor preparate delicioase pentru patru sau mai multi invitati poate parea o incercare dificila, vei vedea ca se va dovedi a fi o experienta placuta. Gazduirea unei astfel de cine pentru persoanele dragi reprezinta o modalitate excelenta de a le arata cat de mult iti pasa de ei.

6. Cere o marire de salariu

Pentru multe persoane solicitarea unei mariri de salariu reprezinta una dintre cele mai grele provocari pe care o intampina la locul de munca. Daca si tu te afli in aceasta situatie si simti ca muncesti din greu si nu obtii recunoasterea pe care o meriti, este momentul sa faci o schimbare. Este important sa stii sa ceri ceea ce ti se cuvine, mai ales ca nimic rau nu se poate intampla.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului