Dezvoltare personala

#40 de ani #dezvoltare #dezvoltare personala # dezvoltare profesionala

6 lucruri pe care sa le faci pana la 40 de ani!

Odata ce treci de varsta de 30 de ani, fiecare moment si actiune devine usor mai stresant. Iar odata ce atingi 40 de ani poate fi dificil sa te acomodezi cu conceptul unui nou deceniu. Insa, pana sa atingi aceasta noua varsta este important sa stii ca ai bifat cateva aspecte esentale.

Pentru a te inspira, ti-am pregatit o lista de sase lucruri pe care sa le faci pana la varsta de 40 de ani!

1. Invata sa spui "Nu"

Cu toate ca este indicat sa raspunzi afirmativ lucrurilor care se afla in afara zonei tale de confort, adoptarea cuvantului „Nu” are de asemenea o mare importanta. Pana la varsta de 40 de ani ai deja o anumita experienta de viata si stii care sunt activitatile care te fac fericit. In plus, aproape de mijlocul vietii incepi sa realizezi ca viata este scurta si ca trebuie traita asa cum iti doresti, fara a mai pierde timp cu lucruri care nu te fac fericit.

2. Cere o promovare

Putini oameni au curajul de a iesi din acea rutina a carierei pentru a cere promovarea pe care o merita. De prea multe ori sunt luate in calcul diverse indoieli si ingrijorari care nu fac decat sa te tina pe loc. Decide ce iti doresti cu adevarat, convinge-te singur de ceea ce meriti si apoi stabileste o intalnire cu persoana autorizata de la locul de munca pentru a ii dezvalui cerintele tale.

3. Sustine un discurs public

In general, pentru multe persoane nu exista o anxietate mai mare decat vorbitul in public. Aceasta ingrijorare si neliniste este data de teama de a nu te descurca asa cum trebuie sau de a fi judecat de catre cei din jur. Cu toate acestea, este important sa iti confrunti aceasta frica si sa sustii un discurc public. Vei vedea ca nu se poate intampla nimic rau, ci dimpotriva – acest lucru te va aduce cu un pas mai aproape de asumarea altor riscuri importante.

4. Gaseste-ti un nou hobby

Niciodata nu este prea tarziu sa incerci ceva nou, mai ales in ceea ce priveste hobby-urile care iti pot aduce o bucurie suplimentara. Fie ca este vorba despre un sport nou sau despre o activitate artistica noua, poate fi extrem de relaxant si de benefic pentru tine sa iti acorzi cateva ore pe saptamana pentru a face ceea ce iti place.

5. Elibereaza-te de oamenii toxici

In ceea ce priveste modul in care iti consumi energia, specialistii sunt de parere ca nu este niciodata bine sa te inconjori de toxicitate. Relatiile de dragoste sunt de cele mai multe ori considerate toxice si pot fi usor de observat. Insa, cel mai greu de recunoscut si de suportat este toxicitatea unei relatii de prietenie. Trebuie insa sa fii constient de influenta negativa pe care o astfel de relatie o poate avea asupra psihicului tau.

6. Muta-te intr-un oras nou

In cazul in care nu ai locuit niciodata in alt oras decat cel in care ai copilarit, acum este momentul sa incerci o astfel de experienta. Cu toate ca va dura un anumit timp sa planifici fiecare detaliu, precum locul in care vei lucra sau vei locui, trairea intr-un loc nou, chiar si numai pentru cateva luni, te va ajuta sa te redescoperi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare