Dezvoltare personala

#relatii de familie #soacra #nora #relatie soacra nora #sfaturi soacra #reguli soacra

5 sfaturi pentru a-ti imbunatati relatia cu nora ta

Esti in culmea fericirii ca biatul tau s-a insurat si vrei sa impartasesti totul cu nora ta? Ea, impreuna cu baiatul tau, au pus bazele unei noi familii in care cel putin nora ta vrea un pic de spatiu. Pana la urma, contrar zicalei din popor, nu s-a casatorit cu toata familia lui. Iata, asadar, 5 sfaturi pentru a-ti imbunatati relatia cu nora ta.

Rol urat de majoritatea femeilor

Daca ai impresia ca te poti mandri cu rolul de soacra-mare, te inseli amarnic. Studiile si sondajele realizate in ultimii ani indica un grad de adversitate de peste 60% din partea tinerelor sotii fata de soacrele lor. Cum o duce fiul in relatie cu soacra lui? Nu ar trebui sa te framanti prea mult. Acelasi sondaj arata ca doar 15% dintre barbati isi urasc soacrele, cei mai multi vazand in ele inca o mana de gospodina in plus in casa lor.

1. Renunta la sfaturile nesolicitate

Pentru a-ti scoate nora din procentul de 60% amintit mai sus, trebuie sa respecti cateva regului decente. Renunta la sfaturile nesolicitate: si norele au relatii in societate, medic de familie, medic pediatru etc. Cu alte cuvinte, nu au nevoie de inca un sfat in plus venit din partea ta.

2. Evita gafele flagrante

Fie ca o faci intentionat, fie ca este o simpla gafa, opreste-te din a pomeni meniurile gustoase pe care i le preparai fiului tau atunci cand era burlac. S-ar putea ca fix in acel moment sa fii servita de nora ta cu o prajitura cumparata de la cofetaria din colt. Daca persisti in aceasta greseala, risti sa iti distrugi pana si relatia cu fiul tau.

3. Nu confunda casele

Cand iti vizitezi fiul, nu te duci la tine acasa. Este lipsit de bun simt sa dai iama neanuntata sau neivitata la usa lor. Nici el, nici ea nu vor mai sti daca vrei sa ii vezi sau esti in patrula pentru o perchezitie scurta. Respecta-le intimitatea si vei fi respectata la randul tau. Casa lor, regulile lor!

4. Il merita?

Au trecut trei ani de la nunta lor, au deja un copil mic, se descurca amandoi foarte bine si sunt foarte fericiti. Prin urmare, este momentul sa nu te mai intrebi daca ea merita cu adevarat sa fie nora ta.

5. Stai cu nepotii

Mana aceea mica de om pe care trebuie sa o supraveghezi cand fiul si nora ta nu sunt acasa are un rol foarte important catre inima nurorii tale. Stai cu nepotii tai ori de cate ori ti se va oferi prilejul. Ei te vor adora, iar mama lor nu va putea comenta nimic.

Sursa foto: barbati.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare