Dezvoltare personala

#obiceiuri #evolutie

5 obiceiuri care te vor ajuta sa evoluezi

Azi iti prezentam 5 lucruri care te pot ajuta sa devii o versiune mai buna a ta. Unele sunt gratis, altele costa. Acesta este un detaliu mai putin important atata timp cat te vor ajuta sa evoluezi. 5 lucruri care te vor ajuta sa devii o persoana mai buna

 

Alege-le din aceasta lista pe cele care ti se potrivesc si mai adauga si altele. Iar daca doresti, noi ne-am bucura sa le impartasesti in comentarii cu cei care citesc acest articol. Cu siguranta ii vei inspira si le vei face un mare bine.

1. Nu face un obicei din overtime la munca

Daca si tu faci parte din categoria celor care lucreaza de acasa, incearca sa respecti rutina pe care o aveai atunci cand mergeai la birou: te trezesti, faci dus, mananci mic dejun, te apuci de munca, iei pauze o data pe ora, pauza de masa sa fie sfanta, iar cand cele 8 ore pentru care esti platit s-au terminat, încearca sa-ți scrii lista cu task-urile pentru ziua urmatoare si ocupa-te de tine si de cei dragi.

Nimeni nu iti va face o statuie daca vei lucra mai mult, iar orele in plus rareori sunt platite - atata timp cat angajatorul stie ca stai mereu peste program. A face overtime nu este o dovada de devotament fata de job, asa ca nu trebuie sa te sacrifici.

2. Ai grija de sanatatea ta

Atat sanatatea fizica, cat si cea mentala sunt deosebit de importante pentru starea ta de bine si a celor din jur.

Mici schimbari pe care le poti face pentru a le imbunatati pe ambele deodata sunt un abonament la sala de fitness, sa iesi la alergat, cycling sau orice alt sport iti place.

Exercitiile fizice si-au dovedit eficacitatea atat pentru felul in care arati, cat si pentru starea de bine mentala. Ambele se imbunatatesc cu fiecare ora de sport si te ajuta sa te transformi in bine.

3. Fa ceva doar pentru tine

Stim ca timpul trece tot mai repede si zilele sunt tot mai scurte, insa ce iti recomandam este sa iti rupi cel putin 30 de minute in fiecare zi pentru tine. Trebuie sa ai un hobby pe care l-ai mai practicat sau la care visezi si pana acum l-ai ignorat.

Fie ca vorbim despre citit, desenat, pictat sau doar stat si ascultat muzica, timpul pe care ti-l iei doar pentru tine te va ajuta sa te deconectezi de la gandurile zilnice si, chiar si pentru o scurta perioada de timp, sa fii tu cu tine si nimic altceva.

Vei vedea cat de mult bine iti va face din punct de vedere psihic si iti vei fi dorit sa incepi acest obicei mai devreme. Ce conteaza insa este ca il incepi si ca te vei tine de el.

4. Petrece timp alaturi de cei dragi

Fiecare persoana are pe cineva drag alaturi de care isi doreste sa petreaca mai mult timp. Fie ca vorbim despre familie si copii sau despre prieteni, timpul petrecut impreuna inseamna foarte mult pentru bunastarea mentala.

Inventeaza un joc alaturi de cei mici; povesteste cu partenera sau partenerul si iesi in oras la cafea cu prietenii cei mai buni cel putin o data pe luna. Daca ai mai multe gasti, cu atat mai bine.

Atat timpul petrecut doar cu tine, cat si cel petrecut cu altii iti vor ridica starea de spirit si te vor ajuta sa treci peste momentele putin mai dificile.

5. Ia pauze

Munca si grijile de zi cu zi trebuie lasate deoparte cel putin o data pe an. Zilele de concediu trebuie sa fie sfinte si sa tii cont de ele. Nu e mereu nevoie de concedii scumpe pentru a te simti mai bine, ci doar sa lasi totul deoparte pentru cateva zile si sa te deconectezi de la rutina cu care te-ai obisnuit.

In functie de bugetul de care dispui poti sa mergi in calatorii in alte tari sau la cativa kilomentri de casa. Distanta nu trebuie sa fie un element definitoriu pentru deconectare, ci mai degraba starea de spirit pe care aceasta ti-o ofera.

Aceste 5 actiuni pe care le faci pentru tine te vor ajuta sa devii zi de zi o versiune mai buna a ta, iar schimbarea se va simti cu fiecare gest mic pe care il faci.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare