Dezvoltare personala

# psiholog relatii # cum sa fii fericita #relatia perfecta #Life Coach #dezvoltare personala

5 lucruri care te fac nefericita si cum sa scapi de ele

Ai senzatia ca viata ta merge in gol de ceva timp. Nu ai parte de ceea ce iti doresti, desi pare ca faci totul ca la carte. Inainte de a invinovati universul, priveste in interiorul tau si vezi daca in viata ta de zi cu zi se regasesc aceste 5 lucruri care alimenteaza nefericirea. Odata ce le-ai identificat si ai  invatat cum sa scapi de ele, vei vedea cat de repede lucrurile se vor schimba in bine si pentru tine:

1. Viata perfecta, iubitul perfect, jobul perfect 

Cautarea perfectiunii este una dintre principalele surse de nefericire. Indiferent de cat de mult incerci, perfectiunea absoluta nu exista. De fapt, paradoxal, fericirea se regaseste in lucrurile imperfecte, pe care invatam sa le acceptam si sa traim cu ele. Bucura-te de ceea ce ai, invata sa traiesti din plin fiecare zi si vei vedea ca viata ta nu este chiar atat de neagra. 

2. Scuze ca nu incepi o dieta, ca nu mergi la sala, ca nu-ti schimbi jobul

... si, in general, scuze. Daca vrei sa mergi la sala, iti vei gasi timp. Sau vei face acasa in fiecare dimineata/seara cate 15 minute de exercitii fizice care iti vor da un boost de energie. Un job mai bun nu apare daca nu il cauti. Prin urmare, inainte de a gasi o scuza pentru insatisfactiile tale, gaseste solutia si aplic-o. Nu este atat de greu, vei vedea. 

3. Pesimism cat e ziua de lunga

Da, lucurile nu merg mereu cum vrei. Sau cum ar trebui. Nu degeaba exista vorba aceea: oamenii isi fac planuri, iar Dumnezeu rade de ei. Dincolo insa de invocarea divinitatii, trebuie sa accepti ca lucurile uneori nu merg cum ne dorim. Si sa le indrepti din mers. Si, sub nicio forma, sa nu-l iei pe NU in brate si sa te transformi intr-un munte de negativism. Lucurile bune, gandirea pozitiva atrag dupa ele alte rezultate bune. Asa ca incearca sa privesti totul cu inima mai deschisa si vei fi suprinsa de rezultat. 

4. Control freak 

Recunoaste! Iti place sa stii ce se va intampla, sa controlezi totul. Ori acest lucru este imposibil in multe situatii. Asa ca stapaneste-ti nevoia de control, care genereaza frustrari nenumarate si care te va impiedica sa iesi dintr-un cerc vicios. 

5. Lipsa stimei de sine nu miroase a bine 

Nesiguranta nu te face fericita. Esti o persoana cu calitati si defecte, ca oricine. Nimeni nu este "mai perfect" decat altul. Asa ca accepta-te, invata sa traiesti cu tine si sa te iubesti inainte ca lucrurile bune sa inceapa sa ti se intample. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului