Dezvoltare personala

#de ce visam #gaura neagra #raspuns #univers #placebo #moarte #intrebari

5 intrebari la care nimeni nu stie raspunsul

Stii celebra intrebare: ce a fost primul – oul sau gaina? Ei bine, sunt intrebari la care nici macar stiinta nu a gasit un raspuns. Evident, acolo unde oamenii de stiinta s-au pronuntat e bine sa ii credem pe cuvant, insa pentru cateva dileme nici macar ei nu au gasit o solutie favorabila.

Urmatoarele intrebari ti le-ai pus si tu cu siguranta, asa cum a facut-o intreaga omenire. Fara rezultat multumitor insa.

1. Suntem singuri in univers?

Avand in vedere vasta dimensiune a universului si numarul infinit de sisteme solare, nu avem de unde sa stim daca suntem sau nu singuri. Asta pentru ca pana acum nu a fost identificata viata in afara Terrei. E posibil ca Pamantul sa fi dat prima viata din Univers. Sau poate ultima. Totul trebuie sa inceapa si sa se sfarseasca undeva.

2. De ce functioneaza placebo?

Medicamentele cu substanta inactiva au uneori acelasi rezultat precum cele cu substanta activa. Exista cazuri de persoane care s-au vindecat convinse fiind ca tratamentul pe care il iau este cel bun, in ciuda faptului ca li se administra un fals medicament. Cum e posibil asa ceva? Nici oamenii de stiinta nu sunt convinsi ca au un raspuns.

3. De ce visam?

In 1953, doi oameni de stiinta au observat o corelatie intre REM – miscarea rapida a ochilor – si vise. Practic, somnul REM este acea faza a somnului in care se produc cele mai numeroase si cele mai intense vise. S-a dovedit apoi ca in perioada REM creierul are activitate similara starii de veghe, ceea ce inseamna ca somnul REM nu este somn. Asadar, ce sunt visele? Si de ce visam? Un raspuns clar nu exista.

4. Ce se afla dincolo de o gaura neagra?

O gaura neagra este un obiect astronomic limitat de o suprafata in interiorul careia campul gravitational este atat de puternic, incat nimic nu poate scapa din interiorul aceastei suprafate. Asadar, ce se afla dincolo de o gaura neagra? Nici o ramura a stiinte nu a putut oferi un raspuns.

5. Exista viata dupa moarte?

Nu s-a intors nimeni din moarte ca sa putem stii concret ce este dincolo. Tot ceea ce putem face sunt doar presupuneri, care insa nu pot fi dovedite in niciun fel. Din prisma newtoniana/einsteiniana sau a teoriei cuantice, nu exista niciun motiv sa credem ca avem doar o singura sansa la viata. Este posibil ca viata sa fie „reciclata“ la infinit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare