Dezvoltare personala

#activitati mindfulness #exercitii mindfulness #energie #mindfulness

5 activitati de mindfulness pentru zile pline de energie

Modul in care decurge fiecare zi este direct influentat de modul in care-ti petreci dimineata si gandurile pe care le ai in primele momente ale zilei. Acest lucru se intampla deoarece mintea noastra a primit restart, iar in functie de atitudinea noastra, putem realiza lucruri marete in ziua respectiva sau putem avea doar zi banala.
 

In opinia renumitului specialist in mindfulness Dana Predu, felul in care tratam dimineata ne influenteaza major ziua, iar daca vom lua in serios orice dimineata, atitudinea noastra proactiva va intra in rutina noastra si, fara sa ne dam seama, vom ajunge sa facem progrese atat in viata noastra profesionala, cat si in cea personala.

Specialistul ne indeamna sa ne incepem fiecare dimineata cu cinci activitati de mindfulness:

1. Sarbatoreste ca esti in viata! "Primul lucru pe care il fac atunci cand deschid ochii dimineata este acela de a spune „Multumesc". Esti norocosul care s-a trezit si are in fata lui o noua zi in care poate face ceea ce isi doreste pentru el si pentru cei din jurul sau. Multumeste sincer Universului pentru o noua zi", ne indeamna Dana Predu.

2. Acorda atentie sunetelor! "Avem optiunea de a ne seta alarma la ceas/telefon asa cum ne dorim. Poti alege o alarma cu tonuri blande, muzica linistitoare, poate sunete de clopot, muzica zen sau poate tonuri care te motiveaza sa te ridici din pat. Organismul tau va incepe ziua echilibrat, pe un ton linistitor. In acelasi timp poti sa adaugi alarmei si un mesaj reprezentativ pentru tine. Spre exemplu, mesajul meu de dimineata este: „Viata mea este plina de prosperitate", declara expertul in mindfulness Dana Predu.

3. Hidrateaza-te! "Corpul tau are nevoie de apa. Dimineata este un moment perfect pentru hidratare. Inainte de a consuma cafea sau ceai, iti propun sa bei un pahar cu apa la temperatura camerei. Eu prefer sa-mi pun in paharul de apa si zeama de la o jumatate de lamaie. Te vei hidrata si corpul va fi pregatit pentru o noua zi", afirma Dana Predu.

4. Observa mediul inconjurator! "Suntem conectati cu tot ceea ce este in jurul nostru. Iti propun ca inainte de a deschide e-mail-ul, mesageria sau aplicatiile de socializare, indreapta-ti privirea catre natura. Eu obisnuiesc sa deschid geamul larg, si pentru cateva minute observ tot ce este in jurul meu: culori, mirosuri, miscare si energie. Uita-te pe cer, priveste un copac, asculta ciripitul pasarilor, etc. Apoi mergi mai departe cu activitatile din ziua respectiva", este de parere specialistul.

5. Vizualizeaza-ti ziua! "Un exercitiu pe care-l fac zilnic in prima parte a diminetii este cel de vizualizare. Pentru cateva secunde imi imaginez cum vreau sa fie ziua mea. Vizualizez persoanele pe care le voi intalni, vesele si binevoitoare, simt energii pozitive, intalniri care se petrec asa cum imi doresc. In functie de agenda pe care o ai in ziua respectiva, indrazneste, deseneaza-ti ziua perfecta, vizualizeaza mindful. Eu am si o mantra personala pe care o repet in fiecare zi: "Cu multumiri si laude asez inaintea mea in aceasta zi, bucuria si prosperitatea Universului. Fie ca Universul sa-mi ofere, tot ce am nevoie in aceasta zi", conchide Dana Predu, trainer, formator si coach in domeniul mindfulness.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare