Dezvoltare personala

#schimbare viata # imbunatatire viata #obiceiuri

20 de lucruri care iti vor imbunatati viata considerabil. Pune-le cat mai repede in aplicare

 

Exista ceva ce ai facut pentru a-ti imbunatati viata si pe care ti-ai fi dorit sa fi inceput sa-l faci mai devreme? Daca da, atunci stii cat de important este sa incepi cat mai repede sa aplici noi obiceiuri in viata ta pentru a-ti imbunatati viata. Iata cateva dintre acestea:

1. Fa cel putin o treaba casnica pe zi. Daca te lupti sa tii pasul cu treburile casnice, planifica-ti cel putin o treaba pe zi, astfel incat la final de saptamana sa iti usurezi munca. Poti baga la spalat, poti sterge praful sau poti da cu aspiratorul. 

2. Indeparteaza-te de ce-ti provoaca nefericire. Indepartearea de lucrurile care te fac nefericit este benefica si trebuie facuta rapid. Poate fi mutarea intr-un alt oras asu o alta tara, renuntarea la citirea comentariilor de pe internet sau chiar a stirilor, renuntarea de a te mai vedea cu persoane care doar se vaita etc.

3. Invata sa stabesti limite si sa spui nu. Trebuie sa inveti sa stabilesti limite si sa spui nu. Nu trebuie sa faci lucruri doar pentru a-i multumi pe altii. Viata ta este despre tine, nu despre altii.

4. Exercitii zilnice. Sportul dubleaza nivelul de energie. Nu trebuie neaparat sa mergi la sala. Poti face sport acasa sau poti alerga ori iesi la o plimbare in pas alert. Urca scarile in loc sa iei liftul, mergi o statie sau doua pe jos, in drum spre munca sau spre casa, etc. Orice activitate fizica conteaza. 

5. Fa yoga. Este mana cereasca pentru durerile de gat si de spate. Incepe cu videoclipuri de pe YouTube de 10 minute si pe masura ce te obisnuiesti poti ajunge la unele mai lungi de 30 de minute. 

6. Renunta la folosirea retelelor de socializare. Sau macar la o parte din ele. Propune-ti sa nu petrecei mai mult de jumatate de ora zilnic pe retelele de socializare.

7. Citeste carti. Lectura a ajutat multi oameni sa gaseasca placere, fericire si sa-si dezolte viata in bine. Fa-ti timp zilnic pentru lectura, chiar daca citesti doua-trei pagini.

8. Alimentatie sanatoasa. Alege o alimentatie sanatoasa daca vrei sa te bucuri de sanatate multi ani de acum inainte.

9. Inceteaza sa mai traiesti pentru weekenduri. Este nesanatos pentru trup si suflet. Planifica zilnic activitati distractive, recondortante, care sa nu te mai faca sa traiesti doar pentru weekend. Fiecare zi merita traita din plin. 

10. Gradinareste/Creste flori in ghiveci. Plantele si ingrijirea acestora aduc o stare de bine si de multumire. 

11. Adopta un animal de companie. Animalele de companie sunt companioni de incredere si au puterea de a te face sa zambesti chiar si in cele mai triste  zile.

12. Renunta la fumat

13. Renunta la bauturile alcoolice

14. Asculta sunetul ploii pentru a adormi

15. Asculta muzica zilnic

16. Danseaza prin casa

17. Picteaza/deseneaza – ajuta la destresare

18. Fa plimbari in natura

19. Inscrie-te la un curs de dezvoltare personala

20. Intalneste-te mai des cu persoanele tale preferate (fie ca este vorba despre familie sau prieteni)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului