Dezvoltare personala

#cariereonline.ro # sfaturi dezvoltare profesionala #dezvolatare personala #talent profesional

18 lucruri pe care ar fi trebuit sa ni le spuna cineva la 18 ani

In Romania, traditia mersului la facultate este orientata de tendinta generala. Tendinta se cristalizeaza in gimnaziu si liceu, cand elevii afla ca e important sa fie buni la anumite materii, desi multi dintre ei au alta opinie. Apoi dau admitere la facultatile care sunt la moda. Pentru ca, nu-i asa, acolo se duc cei mai buni din clasa, iar ei si parintii lor sigur stiu mai bine.

Sistemul romanesc de invatamant nu permite elevilor sa inteleaga ce e important pentru ei si nici ce le-ar placea sa faca. Poate cu o singura exceptie: daca sunt foarte buni la sport si daca exceleaza la o anumita materie. Orele de dirigentie, probabil singurele in care intrebarea „tu ce ai vrea sa faci cu viata ta?“ ar putea fi pusa, sunt transformate in ore de fizica, matematica sau romana, in functie de materia pe care o preda dirigintele...

Citeste continuarea pe cariereonline.ro

Foto: countryschools.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului