Deserturi

#chec pufos #reteta chec #chec

Vrei sa faci un chec pufos, care sa nu se lase dupa ce se raceste? Iata secretul

Cea mai intalnita problema atunci cand pregatesti un chec pufos este ca acesta se lasa fie in cuptor, fie atunci cand il scoti de acolo. De ce se intampla asta? Vei afla de mai jos ce trebuie facut pentru a nu ajunge in astfel de situatii.

De ce se lasa checul?

Unul dintre principalele motive este faptul ca ai pus prea mult praf de copt sau bicarbonat de sodiu sau nu ai folosit agentul de dospire potrivit. Astfel checul creste mult prea repede si nu apuca sa se coaca si in interior. Bicarbonatul de sodiu este de trei ori mai puternic decat praful de copt.

De asemenea, daca nu vrei sa se mai lase checul nu deschide usa cuptorului in timpul procesului de coacere. Chiar daca reteta spune ca tavile sa fie rotite pe parcursul gatirii, ar fi bine sa faci asta foarte repede si sa nu trantesti usa cuptorului atunci cand termini.

De ce se lasa checul dupa ce este scos din cuptor

Acest lucru se intampla adesea cand checul nu este copt suficient. Mijlocul sau e inca moale si va cadea. Pentru a nu te mai confrunta cu aceasta problema verifica checul cu o scobitoare pentru a vedea daca este copt si in interior. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca checul este gata. Daca pe ea se lipesc firimituri inseamna ca ar fi bine sa-l mai lasi in cuptor.

Ce trebuie sa faci sa nu se mai lase checul

In primul rand respecta foarte bine cantitatile de ingrediente din reteta. Poti folosi chiar un cantar de bucatarie. Un alt vinovat poate fi cuptorul. Se intampla des ca problema sa fie faptul ca nu degaja uniform caldura sau nu se incalzeste suficient. Ideal este sa preincalzesti cuptorul la temperatura potrivita. Incearca pe cat de mult posibil sa nu deschizi usa cuptorului in timpul coacerii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului