Trufele de Craciun cu ciocolata si portocala sunt adevarate delicii dulci. Necesita mai mult timp de preparare, insa rezultatul este savuros. Pentru prepararea acestor trufe poti mobiliza intrega familie. Pe deasupra trufelor poti preasara si nuci sau migdale pisate.
Ingrediente pentru trufele de Craciun cu ciocolata si portocala
- 60 grame unt
- 50 grame smantana
- 120 grame ciocolata
- 30 ml lichior de portocale
- coaja rasa de la o portocala
- 15 ml ulei.
Cum se prepara trufele de Craciun cu ciocolata si portocala
Intr-o cratita, combin untul cu smantana. Lasa pe foc pana sa in clocot. Ia cratita de pe foc. Adauga jumatate din cantitatea de ciocolata, lichiorul si coaja de portocale. Amesteca continuu ingredientele, pana obtii o pasta cremoasa. Toarna compozitia intr-o tava si las-o sa se raceasca timp de 2 ore.
Cand trufele s-au racit, da-le o forma rotunda, cu ajutorul unei linguri pentru inghetata. Aseaza trufele pe hartie de copt si mai lasa la racit timp de 30 de minute.
Intre timp, topeste restul de ciocolata. Adauga si uleiul. In timp ce se topeste, amesteca ciocolata continuu. Cand s-a topit complet, laso sa se raceasca putin.
Cu ajutorul unei furculite, tavaleste fiecare trufa in sosul de ciocolata. Repeta operatiunea pentru fiecare trufa. Ai grija sa indepartezi excesul de ciocolata. Lasa apoi trufele sa se raceasca cateva ore.
Cum se servesc trufele de Craciun cu ciocolata si portocala
Trufele de Craciun cu ciocolata si portocala se servesc ca atare.