Deserturi

#retete #fructe #deserturi #fructe la gratar

Trucuri pentru a prepara cele mai gustoase fructe la gratar

Fructele pot face cunostinta si pot flirta cu gratarul la fel de bine precum legumele sau carnea. Este si pacat sa nu gasesti zilnic metode inedite si variate de a gati fructele, mai ales cand vara iti pune la dispozitie o recolta atat de bogata. Insa prepararea acestor delicatese nu presupune doar aruncarea fructelor pe gratar si atat, ci si cateva reguli si secrete pe care merita sa le afli pentru a avea preparate gustoase, dar si aspectuoase!


Curata bine gratarul!

Inainte de a te apuca sa prepari fructele, asigura-te ca gratarul pe care urmeaza sa le coci este foarte bine spalat si curatat, mai ales dupa ce prepari carne sau legume pe el. Fructele sunt pretentioase si imprumuta rapid gusturi si mirosuri.


Culege fructe care nu sunt foarte coapte!

Desi ai putea fi tentata sa pui pe gratar fructele care sunt mai coapte, nu este o idee buna, intrucat acestea se farama si rup foarte repede, la temperaturi mari. Prepara pe gratar doar fructe semicoapte sau care nu sunt foarte moi, pentru a te asigura ca raman intregi si isi pastreaza un aspect cat mai frumos pe farfurie!


Pune fructele cu tot cu coaja pe gratar!

In masura in care fructele iti permit, frige-le pe gratar in coaja. In acest fel, eviti ruperea sau faramitarea lor in timpul prepararii. Aproape toate fructele pot fi gatite in coaja: mango, ananas, pepene, piersica, mere, portocale etc.


Taie fructele bucati sau infige-le pe frigarui!

Nu pune niciodata fructele intregi pe gratar, intrucat acestea nu se vor prepara corespunzator in interior. Cu cat fructele sunt mai mari, cu atat raman mai nefacute la interior.

Este important sa tai fructele in bucati de dimensiuni medii si sa nu uiti sa le lasi in coaja atunci cand le pui pe gratar.

Daca fructele au dimensiuni prea mici sau sunt prea coapte si moi, atunci incearca sa le infigi intr-un betisor pentru frigarui, inainte de a le pune pe gratar.


Unge fructele cu unt sau ulei de masline!

Daca atunci cand prepari carne, folosesti sunca sau grasime pentru a unge gratarul astfel incat alimentele sa nu se lipeasca, in cazul fructelor, aceasta nu este o optiune.

Pentru a evita lipirea fructelor de gratarul incins, le poti unge, inainte de a le pune la copt, cu unt sau ulei de masline.

Sursa foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului