Deserturi

#desert # retete visine #trifle #trifle cu ciocolata #trifle cu visine

Trifle cu ciocolata si visine, un desert rafinat de vara

Vrei sa prepari un desert rafinat si racoros, care sa nu fie costisitor? Iti recomandam o reteta delicioasa de trifle cu ciocolata si visine. Arata senzational, este gustoasa si cu siguranta va fi apreciata de intreaga familie.

Ingrediente pentru trifle cu ciocolata si visine

  • 1 blat de tort cu cacao
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 2 cani de lapte
  • 450 grame visine, fara samburi
  • 100 grameĀ  zahar
  • 2 cani frisca batuta
  • fulgi de ciocolata pentru ornat (optional)

Cum se prepara trifle cu ciocolata si visine

Intr-un castron amesteca visinele cu zaharul. Lasa-le peste noapte la frigider, sau pana cand se topeste zaharul. Scurge-le apoi foarte bine, cu ajutorul unei site. Pastreaza sucul de visine pentru insiroparea blatului.

Taie blatul de tort in cubulete de dimensiuni aproximativ egale.

Intr-o cratita pune laptele si praful de budinca si prepara totul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Adauga jumatate din cantitatea blatului intr-un vas pentru trifle. Insiropeaza blatul cu putin suc de la visine, avand insa grija sa nu il insiropezi foarte tare. Adauga jumatate din cantitatea de visine si peste acestea jumatate din cantitatea de budinca. Acopera totul cu o cana de frisca, apoi repeta procedura cu restul ingredientelor.

Cum se serveste trifle cu ciocolata si visine

Lasa prajitura la fridiger minim 8 ore. Inainte de servire orneaza prajitura, dupa preferinte cu fulgi ce ciocolata, visine sau migdale. Serveste trifle cu ciocolata si visine alaturi de o cupa cu sampanie.

Sursa foto: tastespotting.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului