Deserturi

#tort din cozonac #tort Revelion # retete revelion #cozonac #tort

Transforma cozonacul ramas de la Craciun in tort pentru Revelion

Ti-a ramas cozonac de la Craciun si nu stii ce sa faci cu el? Ransforma-l in tort pentru Revelion. Cozonacul este un bun inlocuitor al traditionalului blat pentru torturi. Iata o reteta usoara, pe care o poti prepara in cateva minute.

 

Ingredinete pentru tortul din cozonac

  • 1 cozonac de casa
  • 500 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 500 ml frisca lichida

Pentru ganache-ul de ciocolata:

  • 250 grame ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 grame unt moale

Cum se prepara tortul din cozonac

Taie cozonacul felii si insiropeaza-l. Pentru a obtine un sirop delicios, amesteca intr-un ibric 500 ml de apa cu esenta de rom, vanilie si coaja de citrice. Adauga zahar sau miere dupa gust.

Pentru a prepara ganache-ul adauga frisca lichida intr-un vas si pune-o pe foc. Cand s-a incins adauga ciocolata taiata bucatele si amesteca bine pana se topeste. La final incorporeaza untul. Lasa crema sa se raceasca inainte de a o folosi in asamblarea tortului.

Intr-o tava detasabila adauga un strat de cozonac, un strat de ganache de ciocolata si tot asa pana cand obtii un tort de dimensiunea dorita.

Lasa tortul la frigider, peste noapte. Scoae apoi inelul detasabil si inveleste tortul in frisca. Decoreaza-l dupa preferinte.

Sfat: In locul ganach-ului de ciocolata poti folosi orice crema de tort doresti, de la mouse pana la crème patisere sau crema cu fructe.

Sursa foto: southernliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului