Ingrediente pentru tortul de morcovi
Pentru blat:
- 500 g faina
- 500 g zahar
- 2 plicuri praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurite scortisoara
- ½ lingurita cuisoare macinate
- ½ lingurita nucsoara macinata
- 600 g morcovi rasi marunt
- 2 cani ulei
- 8 oua
- 300 g nuci macinate
Pentru crema:
- 300 g crema de branza, nesarata
- 1 cana de unt
- 500 g zahar pudra
- 4 plicuri zahar vanilat
- Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- Un praf de sare
Cum se prepara tortul de morcovi
Incinge cuptorul la 180oC. Tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si nuca. Adauga apoi morcovii, uleiul, ouale si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Pune blatul in tava si lasa-l timp de 30-35 de minute sa se coaca la foc potrivit. Cand s-a copt scoate-l si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Intre timp prepara crema. Pune untul si sarea intrun bol pentru mixer si mixeaza-l pana devine cremos. Incorporeaza treptat crema de branza, apoi zaharul vanilat si treptat zaharul pudra. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena, apoi incorporeaza coaja de lamaie.
Taie blatul in doua. Pune partea de jos pe un platou si adauga jumatate din compozitia de crema. Pune cealalta jumatate de blat deasupra si acopera tortul cu crema de branza ramasa.
Cum se serveste tortul de morcovi
Orneaza tortul cu nuci pe margini si decoreaza-l cu frisca pe deasupra. Serveste-l rece alaturi de o limonada.
Sursa foto: sidolidesserts.co.uk