INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#taort vara #tort capsune #tort

Tort delicios de vara cu capsune – o explozie de prospetime si savoare

Vara ne cucereste cu aromele sale intense si culorile vibrante, oferindu-ne ingrediente perfecte pentru deserturi delicioase. Un tort cu capsune este desertul ideal pentru zilele calduroase, fiind racoritor, usor de preparat si extrem de gustos.

Ingrediente pentru tortul de vara cu capsune

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru crema:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pentru decor:

  • 250 g capsune (se pot folosi in loc de capsune, orice alte fructe de padure)
  • cateva frunze de menta

Cum se prepara tortul de vara cu capsune

Incepe prin a prepara blatul. Mai intai, separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul, mixand continuu pana obtineti o bezea lucioasa.

Intr-un alt bol, bate galbenusurile pana devin spumoase. Cu ajutorul unei linguri, amesteca usor galbenusurile in albusuri, pentru a nu se lasa compozitia. 

Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le treptat in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura, pentru a nu scoate aerul din bezea.

Toarna compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie si coace blatul la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute, sau pana trece testul scobitoarei. Scoate apoi blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet.

Prepara apoi crema, mixand mascarponele cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana obtii o crema fina si pufoasa. Bate frisca lichida separat pana devine tare si incorpeaz-o usor in crema.

Taie apoi blatul in doua. Asaza o jumatate din blat pe un platou de servire si intinde un strat generos de crema. Adauga capsunele taiate felii. Asaza celalalt blat, adauga un alt strat de crema si decoreaza cu restul de capsune si frunze de menta.

Lasa tortul sa stea in frigider timp de cel putin doua ore, inainte de a-l taia. Astfel, crema se va intari si nu va curge cand il tai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului