Deserturi

#tort de vara #tort fara coacere #tort cu fructe #fructe de padure #tort #retete tort

Tort de vara, fara coacere. Un deliciu in zilele de vara!

Un desert racoritor este tot ce iti doresti? Nu trebuie sa aprinzi cuptorul pentru a te bucura de adevarate delicii culinare, deoarece exista si retete de deserturi ce nu necesita coacere. Iata o reteta de tort fara coacere ce este gata in cateva minute. In plus este aromat si plin de vitamine.

Ingrediente pentru tortul de vara, fara coacere

  • 5 cani de zmeura
  • 2 cani de afine
  • 3/4 cana de zahar pudra
  • sucul de la o portocala mare
  • 1 si 1/3 cana de mascarpone
  • 1 si 1/4 cana de smantana dulce
  • jumatate de lingurita de esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 20-30 de piscoturi

Cum se prepara tortul de vara, fara coacere

Spala zmeura si pune-o intr-un castron. Adauga peste aceasta sucul de portocala si tine fructele la rece pana in momentul in care vei avea nevoie de ele.

Intr-un castron pentru mixer adauga crema mascarpone si zaharul pudra. Mixeaza bine pana obtii o spuma, apoi incorporeaza smantana, vanilia si sarea. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.

Intr-o forma pentru tort, detasabila, se asaza un strat de pisoturi. Deasupra se pune un strat de zmeura, iar peste zmeura un strat de crema mascarpone. Se reia cu unca un strat de piscoturi, ultimul strat de zmeura si un strat de crema mascarpone. Peste aceasta se asaza ultimul strat de piscoturi si ultimul strat de crema. Deasupra se asaza frumos afinele.

Cum se serveste tortul de vara, fara coacere

Lasa tortul la rece minim trei ore inainte de a-l taia. Merge de minune alaturi de un pahar de sampanie.

Sursa foto: marthastewart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului