Ingrediente pentru tortul de ciocolata alba
- 2 1/2 cesti de faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 12 cuburi de ciocolata alba
- 1/2 ceasca de apa fierbinte
- 2 cesti de unt
- 1 1/2 cesti de zahar
- 3 oua
- 1 ceasca de lapte batut
- 2 1/2 linguri de faina
- 1 ceasca de lapte
- 1 lingurita de esenta de vanilie
Cum se prepara tortul de ciocolata alba
Amesteca 2 1/2 cesti de faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si pune-le deoparte.
Topeste o jumatate din cantitatea de ciocolata si amestec-o cu apa fierbinte pana cand devine cremoasa. Las-o sa ajunga la temperatura camerei.
Intr-un bol mare, mixeaza 1 ceasca de unt si 1 1/2 ceasca de zahar pana cand capata o consistenta usoara si pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine. Incorporeaza mixul de faina si laptele batut, alternativ. Dupa ce le-ai omogenizat, adauga si ciocolata topita si continua sa amesteci pana cand se uniformizeaza compozitia. Pune coca in 2 tavi rotunde si lasa-le sa se coaca timp de 35 de minute, in cuptorul preincalzit la 175 de grade.
Adauga crema de ciocolata alba intre cele doua blaturi, deasupra si in lateralele lor.
Cum se serveste tortul de ciocolata alba
Poti decora tortul cu nuci sau cu coaja de portocala, aromele lor ar desavarsi gustul ciocolatei albe. Serveste o felie de tort alaturi de un capuccino.
Sursa foto: thefooddash.blogspot.com