INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#tort paste #tort lamaie #tort zmeura

Tort cu lamaie si zmeura, un deliciu pentru masa de Paste

 

Prajitura cu lamaie si zmeura se face cu coaja de lamaie proaspata si suc proaspat de lamaie, plus smantana acra pentru a echilibra dulceata fructelor de padure. Prajitura este apoi acoperita cu un strat gros de glazura de vis din crema de branza si zmeura facuta cu fructe de padure proaspete. Fructele de padure sunt pasate, apoi strecurate pentru a elimina semintele inainte de a fi adaugate in glazura, ceea ce ii confera o nuanta roz superba si o textura fina.

Ingrediente necesare:

  • Unt, pentru ungerea tavilor
  • 1 cana (opt linguri) de unt sarat, inmuiat
  • 1/2 ceasca de zahar granulat
  • 1 lingura de coaja de lamaie, plus 2 linguri de suc proaspat (de la o lamaie mare), impartite
  • 4 oua mari
  • 2 cani (aproximativ 8 1/2 oz.) de faina de orice tip
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare de bucatarie
  • 1 de smantana acra

Pentru glazura:

  • 1/2 cana de zmeura proaspata
  • 1 pachet de crema de branza
  • 1/2 linguri de zahar granulat
  • 2 cani de frisca groasa
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie (de la 1 lamaie mica)

Cum sa pregatesti prajitura

Pregateste cuptorul si formele de tort. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Se ung si se dau cu faina 2 forme rotunde de tort de 20 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. 

Crema de unt si zahar: Amesteca untul cu un mixer cu paleta la viteza medie pana cand devine cremos, aproximativ un minut. Adauga treptat zaharul, batand pana cand devine usor si pufos, 3 pana la 4 minute. Se bate cu coaja de lamaie. Adauga ouale pe rand, batand pana cand se amesteca dupa fiecare adaugare.

Se termina aluatul, se toarna in forme: Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Adauga amestecul de faina la amestecul de unt alternativ cu smantana, incepand si terminand cu amestecul de faina, batand la viteza mica pana cand se amesteca dupa fiecare adaugare. Pune si sucul de lamaie.

Pune aluatul in tavi: Imparte aluatul in mod egal intre formele pregatite, intinde-l uniform in forme. 

Coace straturile de tort: Pune in cuptorul preincalzit pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturilor iese curata, intre 22-26 minute. Se lasa sa se raceasca in forme pe gratare 10 minute.

Scoate prajiturile din forme si lasa-le sa se raceasca complet aproximativ 1 ora.

Cum sa pregatesti piureul de zmeura:

Pune jumatate cana de zmeura intr-un blender sau robot de bucatarie pana la omogenizare completa, aproximativ un minut. Se pune cu o lingura piureul de zmeura intr-o strecuratoare cu ochiuri fine asezata deasupra unui castron mic, se preseaza zmeura cu dosul unei linguri pentru a strecura sucul. Se pune deoparte sucul de zmeura. Arunca solidele.

Prepara glazura:

Bate branza crema de branza si sase linguri de zahar cu ajutorul unui mixer vertical cu dispozitiv cu palete, la viteza medie, pana la omogenizare, aproximativ 2 minute. Adauga 2 linguri de suc de zmeura, amesteca pana cand se combina. 

Amesteca frisca in glazura:

Amesteca frisca si sucul de lamaie cu un mixer electric dotat cu un dispozitiv de batut la viteza medie pana cand devine spumoasa, aproximativ 30 de secunde. Creste viteza la mediu-mare, adauga incet restul de 6 linguri de zahar, batand pana cand se formeaza varfuri tari, aproximativ 5 minute. Pune jumatate din amestecul de frisca in amestecul de crema de branza. Incorporeaza amestecul de frisca ramas.

Se asambleaza tortul: Aseaza strat de tort pe o farfurie de servire sau pe un suport de tort. Se intinde cu o parte din glazura pana la o adancime de un centimetru. Acopera stratul de tort glazurat cu jumatate de ceasca de zmeura, cu partea plata in jos, lasand o margine de jumatate de centimetru. Se acopera cu stratul de tort ramas. Intinde restul de glazura peste partea de sus si pe partile laterale ale tortului. Se decoreaza cu zmeura intreaga sau taiata in doua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare