Deserturi

#mascarpone la pahar #desert #mascarpone

Tiramisu la pahar. Un desert simplu cu ajutorul caruia vei impresiona pe oricine

Cine nu adora acest desert savuros si usor in acelasi timp? Desi aparent banal, acest desert poate fi foarte usor de reinterpretat pentru a-i putea impresiona pana si pe cei mai pretentiosi oaspeti.

Ingrediente pentru tiramisu la pahar

  • 250g mascarpone
  • 200g branza proaspata
  • 200 ml frisca batuta
  • 4 galbenusuri
  • 125g zahar pudra
  • 2 linguri lichior de caise, cirese
  • 400g piscoturi
  • 8 lingurite cafea
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 30ml coniac
  • 50g ciocolata rasa

Cum se prepara tiramisu la pahar

Prepara o cafea tare din 8 lingurite de cafea si 300 ml apa. Indulceste cafeaua cu zahar si las-o sa se raceasca foarte bine. O poti aroma cu putina esenta de rom sau vanilie.

Intre timp bate albusurile spuma, adauga zaharul si pune totul al bain marie. Continua sa mixezi pana obtii o spuma omogena, groasa. Incorporeaza apoi in spuma de albus branza mascarpone, galbenusurile si lichiorul. Lasa totul la rece apoi amesteca foarte bine frisca.

Intr-un castron strecoara cafeaua si adauga coniacul peste aceasta. Inmoaie piscoturile timp de doua secunde in aceasta solutie. Asaza in pahare cate un strat de piscoturi, unul de crema, unul de piscoturi si inca unul de crema.

La final poti decora cu fructe sau pudra de cacao. Lasa tiramisu la rece timp de 3 ore inainte de a-l servi.

Sursa foto: 1zoom.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare