Cine nu adora acest desert savuros si usor in acelasi timp? Desi aparent banal, acest desert poate fi foarte usor de reinterpretat pentru a-i putea impresiona pana si pe cei mai pretentiosi oaspeti.
Ingrediente pentru tiramisu la pahar
- 250g mascarpone
- 200g branza proaspata
- 200 ml frisca batuta
- 4 galbenusuri
- 125g zahar pudra
- 2 linguri lichior de caise, cirese
- 400g piscoturi
- 8 lingurite cafea
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite cacao
- 30ml coniac
- 50g ciocolata rasa
Cum se prepara tiramisu la pahar
Prepara o cafea tare din 8 lingurite de cafea si 300 ml apa. Indulceste cafeaua cu zahar si las-o sa se raceasca foarte bine. O poti aroma cu putina esenta de rom sau vanilie.
Intre timp bate albusurile spuma, adauga zaharul si pune totul al bain marie. Continua sa mixezi pana obtii o spuma omogena, groasa. Incorporeaza apoi in spuma de albus branza mascarpone, galbenusurile si lichiorul. Lasa totul la rece apoi amesteca foarte bine frisca.
Intr-un castron strecoara cafeaua si adauga coniacul peste aceasta. Inmoaie piscoturile timp de doua secunde in aceasta solutie. Asaza in pahare cate un strat de piscoturi, unul de crema, unul de piscoturi si inca unul de crema.
La final poti decora cu fructe sau pudra de cacao. Lasa tiramisu la rece timp de 3 ore inainte de a-l servi.
Sursa foto: 1zoom.net