Deserturi

#deserturi sanatoase #tarta piersici #tarta afine #retete tarte

Tarta sanatoasa cu piersici si afine

Deserturile de care te bucuri in zilele speciale nu trebuie sa-ti puna silueta in pericol. Tarta sanatoasa cu piersici si afine este un deliciu culinar cu putine calorii!

Ingrediente pentru tarta cu piersici si afine:
 

  • 3 linguri de unt nesarat
  • 3 linguri de ulei de rapita
  • 1 cana de faina integrala
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana de lapte partial degresat
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 3 piersici coapte si ferme, taiate bucatele
  • 2 cani de afine proaspete sau congelate

 

Cum se prepara tarta cu piersici si afine:


Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si pune untul si uleiul intr-o tava de copt, pe care o introduci la cuptor 5-7 minute. Intre timp, amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol.

Adauga laptele, zaharul si vanilia, apoi mixeaza compozitia si toarna peste uleiul si untul topit. Amesteca aluatul pana la omogenizarea completa si rastoarna-l in tava de copt. Presara deasupra fructele, adancindu-le gentil pe suprafata aluatului.

Reintrodu tava la cuptor si lasa tarta sa se coaca bine, pana cand devine maronie (50 de minute sau o ora). Las-o apoi sa se raceasca cel putin 15 minute.

Cum se serveste tarta cu piersici si afine:


Tarta cu piersici si afine se serveste rece, cu inghetata de vanilie, iaurt, ceai sau cafea.

Sursa foto: eatingwell.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare