Deserturile de care te bucuri in zilele speciale nu trebuie sa-ti puna silueta in pericol. Tarta sanatoasa cu piersici si afine este un deliciu culinar cu putine calorii!
Ingrediente pentru tarta cu piersici si afine:
- 3 linguri de unt nesarat
- 3 linguri de ulei de rapita
- 1 cana de faina integrala
- 1 lingurita si jumatate de praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 cana de lapte partial degresat
- 1/2 cana zahar
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 3 piersici coapte si ferme, taiate bucatele
- 2 cani de afine proaspete sau congelate
Cum se prepara tarta cu piersici si afine:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si pune untul si uleiul intr-o tava de copt, pe care o introduci la cuptor 5-7 minute. Intre timp, amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol.
Adauga laptele, zaharul si vanilia, apoi mixeaza compozitia si toarna peste uleiul si untul topit. Amesteca aluatul pana la omogenizarea completa si rastoarna-l in tava de copt. Presara deasupra fructele, adancindu-le gentil pe suprafata aluatului.
Reintrodu tava la cuptor si lasa tarta sa se coaca bine, pana cand devine maronie (50 de minute sau o ora). Las-o apoi sa se raceasca cel putin 15 minute.
Cum se serveste tarta cu piersici si afine:
Tarta cu piersici si afine se serveste rece, cu inghetata de vanilie, iaurt, ceai sau cafea.
Sursa foto: eatingwell.com